Idag börjar det!

Idag sätter julborden igång - det kommer att bli fullt upp och jag har knappt någon tid över till annat, men det ska bli roligt! (Men ni kan ju fråga mig om en vecka igen om jag fortfarande tycker att det är lika roligt :o))


Förhoppningsvis kommer tiden att gå ganska fort, och nästa gång jag har en ledig dag så sitter jag på planet på väg till Goa!


Mer aggressioner mot tele2

Sist jag hade problem med att ta emot sms så pratade jag med flera olika personer på tele2 som alla sa olika saker. Den sista personen skickade ett nytt simkort till mig. Innan jag hann sätta i det nya simkortet så började det dock fungera igen, så jag brydde mig inte om att byta simkort. Men så igår började telefonen krångla igen och jag fick inte sms som folk skickade till mig.


Imorse ringde jag till tele2 och förklarade läget och bad de aktivera det nya kortet. Hon jag pratade med då sa att hon skulle fixa det på en gång och att det skulle vara aktiverat inom 15-20 minuter. En timma senare var det fortfarande inte aktiverat så jag ringde igen och fick veta att det inte alls tar 15-20 minuter utan 1-2 timmar. Ytterligare två timmar senare aktiverades det. Men några sms fick jag fortfarande inte. Så jag ringde till tele2 (igen!) och fick prata med en kvinna som förklarade för mig att det är ju inte mitt kort det är fel på utan telefonen. Det hade deras tekniker bekräftat och det skrevs in i deras dator redan efter mitt andra samtal till dem i början av november. Jag var såklart ganska skeptisk eftersom ingen av de jag pratat med tidigare har sagt något om det, så hon ringde till teknikerna igen för att dubbelkolla och det stämde, det är något fel på mjukvaran i min telefon, det har inget med kortet att göra.


Hur i all världen kommer sig att tele2 har haft den informationen i ca 3 veckor och jag har pratat med åtskilliga personer under de tre veckorna varav alla visserligen har sagt olika saker, men ingen har ens antytt att det skulle ha med telefonen att göra?! Om de kunde kommunicera med varandra på det där stället och titta ordentligt vad som faktiskt står inskrivet hos dem så hade jag kunnat lämna in telefonen för flera veckor sedan och inte bara gått runt här och väntat!


Jag är sjukt trött på tele2 nu och överväger på allvar att byta operatör trots att det blir dyrare.


Terroristattack i Indien

Igår tänkte jag att jag är glad att det är Indien vi ska till och inte Thailand så att vi slipper sitta inlåst på en flygplats i flera dagar. Och idag var det första jag hörde att det har varit en terroristattack mot turister i Bombay, ca 50 mil norr om Goa. Det lär inte vara någon fara att åka dit enligt UD, men det är ändå lite skrämmande, framför allt när jag tänker på att jag och Ron pratade om att ta nattåget till Bombay och äta lyxfrukost på Taj Mahal Hotel, ett av de hotellen som blev utsatta. Men vi har avstyrt alla såna planer nu, vi håller oss i Goa! :-)

Bärbar dvd efterlyses!

Vi skulle få låna en bärbar dvd när vi åker till Indien. 10 timmar på ett plan kan vara jobbigt för vem som helst, och för stackars Ron som är så flyggrädd är det ännu värre, så vi såg det som en väldigt bra lösning att ha en dvd och några bra filmer med oss. Sedan visade det sig att den dvd-spelaren vi skulle låna kräver 4 batterier som räcker i mindre än en halvtimma, och det blir väldigt många batterier på totalt 20 flygtimmar, så vi bryr oss inte om att ta med den (det vore nästan billigare att köpa en egen, bättre, dvd-spelare än att köpa miljoner batterier). Men innan vi ger upp tanken helt så undrar jag om det finns någon annan som har en bärbar dvd och är sugen på att låna ut den till oss i två veckor?


Vi provtränade förresten på Nautilus igår och idag känns det ungefär som om jag har burit omkring på ett hus. Jag har sån träningsvärk! Men det var roligt och gymmet var jättefräscht, så så fort jag har sagt upp mitt kort på Worldclass så så blir det Nautilus för min del!


Äntligen helg!

Snart slutar jag och då är det äntligen helg! Det här veckan har känts lång, antagligen för att jag har jobbat några kvällar.

Nästa vecka börjar julborden, vilket jag ser fram emot (ännu mer ser jag fram emot att gå dit och äta. Igår putsade jag alla skyltar som ska ställas ut vid maten och det riktigt började vattnas i munnen när jag blev påmind om all god mat och alla goda efterrätter!), men det kommer att bli fullt upp så jag ska se till att njuta av helgen och försöka koppla av ordentligt.

Jag måste tvätta och städa och börja se över vad jag ska ha med mig till Indien, men jag ska försöka ta hand om mig själv lite också. Efter jobbet ska jag åka och sola (kan ju inte komma till Indien såhär, då blir jag sönderbränd direkt) och sedan ska jag och Ron äta något gott och kanske se en film. Vi har presentkort på centralbadet, kanske utnyttjar vi dem i helgen också. Det vore skönt!


Kontorsnisse

Tidigare har jag varit fast besluten om att jag inte vill ha ett kontorsjobb och att jag skulle bli uttråkad och frustrerad av att bara sitta stilla på ett kontor hela dagarna.


Men både under min praktik på SGU och nu på GWP sitter jag i stort sett inne på kontoret hela tiden och jag måste säga att det inte alls är så tokigt. Själva stillasittandet är väl inte speciellt kul eller hälsosamt och jag blir lite stel i nacken av att sitta så mycket vid datorn, men kontorslivet i sig är ganska trevligt. Det är lite mysigt på något sätt att ha sitt eget skrivbord och sin egen lilla hörna, och om det inte bara vore praktik så kan man ju göra det jättemysigt med blommor och kort och sådant. Sen är det skönt att det är ganska flexibla tider, inte som på förskola exempelvis där man måste börja prick 7 eller 8. Här kan jag välja att börja tidigt och gå hem lite tidigare, eller ta lite extra sovmorgon om jag känner för det. Det påverkar liksom ingen annan utan jag är själv ansvarig för att mina uppgifter blir klara i tid. Det plus trevligt lunchrum, gratis kaffemaskin och gemensamma fikatider gör faktiskt kontorslivet ganska mysigt och behagligt :-)


Vinn en lysxresa till Fuerteventura

En lyxresa låter härligt, men vad är egentligen en lysxresa?


Jag är medveten om att det har blivit mycket gnäll på sistone (Worldclass, Tele2), men jag tycker faktiskt att när Ving skickar ut mail till säkert flera tusen personer så kan de väl åtminstone ta sig tid att kontrollera att rubriken är rättstavad?! Inte för att det kanske egentligen spelar så himla stor roll, och det är ju inte svårt att förstå vad de menar, men det känns ändå lite oseriöst och slarvigt när de gör ett sådant stavfel.


Från Worldclass till Nautilus

Jag funderar på att säga upp mitt kort på Worldclass och börja träna på Nautilus istället. Jag ska provträna där på måndag, och efter det tänkte jag bestämma hur jag ska göra. Men jag måste säga upp kortet på Wordclass senast på torsdag för att slippa betala för en extra månad, så jag ringde till dem och frågade hur det fungerar - kan jag säga upp kortet nu men sedan ångra mig om jag ändå vill fortsätta träna? Om jag säger upp det någon dag för sent, måste jag betala för en hel månad till då eller bara för de extra dagarna? Han jag pratade med kunde inte svara på någonting, han sa bara att de har ett nytt datasystem och han vet inte hur det blir förrän han klickar på "avsluta". Jag bad att få prata med någon som visste bättre, men han var tydligen den som visste mest. Men eftersom de hade bytt datasystem så kunde han inte svara på mina frågor. Däremot menade han på att det kanske inte spelar så stor roll eftersom det ändå bara handlar om 299 kr och det är ju inte så jättemycket pengar.


Om de nu byter datasystem så tycker jag att det är deras skyldighet att lära sig det tillräckligt bra för att kunna besvara frågor. Och om han tycker att 299 är så lite pengar så kanske han kan betala det åt mig?


Nu blev jag irriterad på Worldclass och känner ännu mer för att byta till Nautilus.


Sweco

Jag ska göra min nästa praktik på Sweco! Jag var där imorse på möte och då fick jag bekräftat att de kan ta emot mig. Det verkar som att jag kommer få prova på lite av varje och jag tror att det kan bli väldigt roligt och intressant! Det känns otroligt skönt att ha det ordnat och slippa hålla på och leta praktikplats in i det sista.

Avstå från Robyn

I lördags var jag ute med Ron, Hanna, Rickard och Rickie. Vi gick till ett ställe vid Mariatorget som kanske inte egentligen var världens roligaste ställe, men det var ändå helt ok och vi hade jättekul! Det var evigheter sedan jag var ute och dansade, så det var verkligen riktigt roligt!


Torsdagen den 27/11 ska Robyn spela på Debaser medis på Rätt till vård-festivalen. Alla mina instinkter säger förstås åt mig att jag ska köpa biljett och gå dit, men jag måste nog lyssna på det sunda förnuftet och avstå. Hon börjar inte spela förrän ca 22.30 och på fredagen har jag först praktik och sedan ska jag jobba julbord 17-24. På lördagen ska jag jobba på dagen och sedan vara gäst på kvällen. På söndagen jobbar jag hela dagen och sedan börjar en ny praktikvecka. Helgen därpå jobbar jag fredag kväll, hela lördagen, hela söndagen samt har praktik på måndagen och jobbar på kvällen.


Jag måste komma i säng i rimlig tid den torsdagen för att orka jobba så mycket, men det känns hemskt att behöva avstå från Robyn när det är i Stockholm och jag faktiskt är ledig och skulle kunna gå. Blä!


Trött på tele2!

Jag kan inte ta emot sms på min mobil. Så har det varit hela dagen idag och hela dagen igår. Jag ringde tele2 igår eftermiddag och då sa de att de har haft lite problem med inkommande sms men att det skulle lösa sig under kvällen. Men det har det uppenbarligen inte gjort. Varje gång jag har haft något problem med telefonen eller internet så har tele2 fått det att låta som att "ja men det är snart över, det går så fort så". Men det går aldrig fort hos tele2, man får alltid vänta längre än de säger från början. Så jag borde väl inte vara förvånad över att det är samma sak den här gången... Suck.


Och om någon undrar varför jag bara gnäller på tele2 och inte helt enkelt byter till en annan operatör så är det för att jag tycker att de har bra priser och erbjudanden och jag är nöjd både med mitt telefonabonnemang och bredband, så länge de fungerar som de ska. Det är när något krånglar som jag inte gillar tele2, för jag tycker inte att de löser problemen på ett bra sätt.


Hur som helst, om någon har skickat sms till mig och inte fått svar så vet ni varför nu. Ring eller maila istället! :-)


Ingen kladdkaka för mig

Jag har för femtioelfte gången påbörjat mitt nya liv. Inget godis eller kakor, ingen läsk och måttligt med snabba kolhydrater. Och så lite träning på det. Som vanligt.


Jag tänker hålla stenhårt på det i en månad (fram till Indien), med undantag för den dagen då vi ska äta julbord på Carlshälls Gård (japp, jag ska dit som gäst, det ska bli trevligt! :-)). Men det är lite jobbigt idag när de har torsdagsfika på jobbet och det står en kladdkaka och en mandeltårta ute i personalrummet... Men jag har ett päron istället, det är ju också gott :-)


Café Bolero

Igår var jag och fikade med en kompis på Café Bolero. Det ligger på Klarabergsgatan, precis mittemot Åhléns. Jag har sett det förut men aldrig riktigt tänkt på att det ligger där. Det var ett jättetrevligt ställe, stort och öppet med modern inredning men samtidigt personligt och mysigt. Och de hade underbart goda laxsmörgåsar! Dit vill jag gå igen!


Förhoppningsvis har jag ordnat praktik inför nästa period (januari-mars). På måndag ska jag till Sweco för ett personligt möte och de verkar positivt inställda. Hoppas hoppas hoppas!


Frivillig krisstödjare

Det har varit en lugn helg. I lördags kom Hanna, Rickie och Zeth över en stund på kvällen. Lite vin, ost, kex och roliga youtubeklipp gav en väldigt trevlig och mysig lördagskväll! I övrigt har helgen mest tillbringats framför TV:n i hopp om att bli fri från min förkylning.

Igår hade vi höstkonsert med kören. Det var roligt som vanligt, men kören har blivit större och philadelphiakyrkans scen räcker inte riktigt till längre. Det kändes väldigt trångt och jag hoppas att vi får en större lokal nästa år!


Jag har anmält mig som frivillig krisstödjare hos Röda Korset. Jag vet inte riktigt vad det innebär, men man ingår i någon grupp och ska fungera som stödperson i samband med kriser och katastrofer. Jag ska på informationsmöte om några veckor, då får jag veta mer om vad det innebär samt bli intervjuad för att se om jag verkar lämplig. Jag kände häromdagen att jag skulle vilja göra en insats för de som inte har det lika bra som mig, och eftersom jag inte har råd att ge massa bidrag så tänkte jag att jag kan ställa upp med lite arbete istället :-)


Försiktighetsprincipen

Jag får alltid så dåligt samvete när jag är sjuk. Idag var jag tvungen att sjukskriva mig både från praktiken och från ett pass på Carlshälls Gård, vilket ger mig extra dåligt samvete. Trots att benen känns tunga som bly och det var en kraftansträngning bara att gå ner till Hemköp och handla mjölk så frågar jag mig själv om jag verkligen är tillräckligt sjuk för att "få" vara hemma - jag tänker att jag kanske borde ha försökt orka jobba trots allt. Hade det varit någon annan så hade jag sagt åt den personen på skarpen att man faktiskt får vara sjuk, och man måste inte anstränga sig tills man säckar ihop totalt. Men när det gäller mig själv så glömmer jag bort det.

I skolan pratar vi mycket om "försiktighetsprincipen" som innebär att man är skyldig att vidta åtgärder så fort det finns misstanke om att en skada på miljön kan uppstå. Man ska agera i förebyggande syfte hellre än att avhjälpa uppkomna skador. Försiktighetsprincipen gäller ju miljöfarlig verksamhet, men jag tror att man ska tillämpa den på sig själv också. Det är bättre att vara hemma i två dagar och sedan orka jobba, än att jobba fast man är sjuk tills man inte orkar stå på benen överhuvudtaget och kanske måste vara hemma betydligt längre än två dagar. Jag måste lära mig det.

Men trots att jag är sjuk är det en väldigt bra dag idag. Obama vann valet och jag känner en stor lättnad över det! Jag tror att han är helt rätt man för att vara USA:s president, han kan nog få lite ordning på saker och ting. Jag såg hans tacktal och tycker bara att han är så himla bra!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/usavalet/article3699210.ab

Heja Obama!

Nu är det bara en fråga om timmar tills USA:s framtid avgörs. Och inte bara USA:s för den delen, det påverkar ju i stort sett hela världen vem som är president i USA. Egentligen tycker jag att andra länder också borde få rösta. Kanske inte hela folket, men en röst per land eller något. Vi borde ha något att säga till om i alla fall.

Jag är egentligen inte så himla insatt i valet, men tillräckligt för att tycka att McCain verkar vara en riktig knäppskalle, en krigsgalen Bush 2. Att han dessutom är 72 år gammal och har en minst lika puckad vicepresident gör inte saken bättre.

Jag är förväntansfull och jag hoppas verkligen att amerikanarna röstar fram en vettig president den här gången!


Lättare ledförändringar

Blir ingen praktik för mig idag. Jag har ont i halsen och känner mig helt tung i kroppen. Hoppas verkligen att det inte är någon influensa eller något som är på gång nu, jag har verkligen inte tid eller råd att bli sjuk!

Röntgade min höft i förra veckan eftersom jag haft ont i den fram och tillbaka i flera år. Min läkare ringde nyss och sa att jag har "lättare ledförändringar", så jag ska dit igen och röntga bäckenet samt göra ultaljud på höften. Låter läskigt.


En helg av festande

I fredags hade vi överraskningsfest för Robin som fyllde 25. Det blev väldigt lyckat och trevligt! Har aldrig varit med och ordnat en överraskningsfest förut, det är såntdär man bara ser på film. Han blev i alla fall överraskad och alla hade kul!


I lördags hade Ingrid sin 50-årsfest. Även det var en väldigt trevlig kväll med god mat, bra musik och trevligt sällskap. Vi fick lära oss linedance, och såhär i efterhand i lite mer nyktert tillstånd tror jag inte att någon av oss dansade speciellt bra (även om vi tyckte det just då), men det var väldigt kul och ett bra sätt att få igång alla.


När festen var slut följde jag, Ron, pappa och Ingrid med Moa och Christina till deras lägenhet som de hyrt och drack lite vin innan vi till slut tog en taxi hem och kom i säng runt 04.30.


Igår fick vi skjuts hem från Uppsala av Ingrid, för hon skulle hämta Molly i Hässelby. När vi kom fram till Rissne upptäckte vi att vi (jag) glömt en väska hemma hos dem som bl.a. innehöll våra hemnycklar, så vi fick vackert åka med tillbaka till Uppsala igen och sen ta tåget hem. Det var precis så vi ville spendera vår lediga söndag, speciellt när vi var trötta och bakis :-) Men när vi väl kom hem så hyrde vi två filmer och åt tacos, så kvällen blev bra ändå!


RSS 2.0