Orkar inte just nu...

Tar en liten bloggpaus.


Konsär till barn imorgon på engen


Den här lappen satt på ett elskåp vid Rissneängarna, såg den när jag cyklade hem idag. Tycker den är helt underbar! :-)


Hurry Curry

Idag var jag i stan och köpte mig en fin blus på rean. Egentligen var jag ute efter en jacka och en väska, men ibland blir det inte som man har tänkt sig :-) Efter shoppandet blev det lunch och fika på Hurry Curry, ett för mig helt nytt ställe som jag inte ens hört talas om. Det ligger i anslutning till Indiska vid Hötorget och kan varmt rekommenderas! Maten var jättegod, chokladkakan helt fantastisk och temuggarna bland de största jag sett.


Husägare!

Nu är allt klart! Mamma var på banken i fredags, papprena är skrivna och vi har fått nycklarna. Huset är vårt och jag älskar det!



Mamma på gårdsplanen


Blåklockor och prästkragar framför huset


Toppklockor på jordkällartaket


Taget från ena hörnet av tomten


Taget från motsatt hörn


Ett av våra två jordgubbsland


Hallonbuskar


Rabarber och vinbärsbuskar


Här kommer jag nog ägna många timmar åt att sitta och läsa och äta vinbär :-)


Övervåningen. Mammas sovrum till höger och mitt till vänster


Utsikt över en bit av tomten från mitt sovrumsfönster


Fin bild på Hamra kyrka


Utsikt från kyrktornet


Anna-Gretas hus och Gammelstugan (som alltid kommer ligga varmt om hjärtat även fast vi sannolikt aldrig mer kommer bo där nu).


Picknick på parkeringen

Jag, Lina och Verra har haft vår årliga minisemester. Vi började med en mystjejkväll hemma hos Lina med Västerbottenpaj, efterrätt och två bra filmer och dagen efter åkte vi till Skärholmen (istället för till Skärgården som vi hade tänkt från början). Ursprungsplanen var att åka till Fjäderholmarna, men vi litade inte helt på vädret så då blev det Heron City istället och eftersom vi redan hade förberett picknick tog vi med oss den dit och dukade upp på en liten gräsplätt vid parkeringen. Det var väl ingen idealisk picknickplats egentligen, men vi det hade mysigt ändå och upptäckte att om man blundar så låter motorvägsbrus nästan som havsbrus :-) Vi spelade på massa olika maskiner inne i Heron City och framåt kvällen åkte vi hem till Linas mamma på grillparty. Det var två väldigt trevliga dagar även fast det inte blev precis som vi hade tänkt oss!


Myskväll hos Lina


Picknick utanför Heron City


Bergochdalbanesimulator


Air hockey


Dansmatta


Bilspel


Guitar Hero


Grillfest hos Gun


Mamma skötte grillen


En trevlig kväll i trevligt sällskap!

Bra textrader

Än en gång har jag slagits av vilken fantastisk textförfattare Winnerbäck är och jag förundras verkligen över hur han lyckas skriva sådana texter som han gör. För några år sedan var jag inte ens speciellt förtjust i Winnerbäck, men då hade jag heller aldrig riktigt lyssnat på hans låtar. Man kan tycka vad man vill om hans musik men det går inte att inte fascineras av hans texter.

Jag lyssnar överhuvudtaget väldigt mycket på texten när jag lyssnar på musik och en bra text gör faktiskt väldigt mycket. Enligt mig kan en bra text vara sådant som jag känner igen mig i och kan relatera till eller något som jag tycker sägs på ett bra sätt, eller helt enkelt bara en bra liknelse eller ett fiffigt rim. Det kan egentligen vara nästan vad som helst som är lite utöver det vanliga. Väldigt många av mina favoritlåtar gillar jag just för att texten eller delar av texten tilltalar mig.

Några exempel på textrader jag har fastnat för:






Titanic

Har känt mig hängig idag och stannade hemma från jobbet. Mestadels har jag legat i soffan och sovit eller tittat på film.

I förmiddags såg jag Titanic för typ 110:e gången, det var flera år sedan sist (de 109 första gångerna var väl när jag var sisådär 15-17 år). Det var kul att se den igen, speciellt efter att ha sett utställningen. Det är verkligen en riktigt bra film! Men det är lite lustigt att jag varje gång jag ser den håller tummarna och hoppas att de kanske ska lyckas undvika isberget just den här gången, även fast jag förstås förstår att det kommer sluta på samma sätt som alla andra gånger. Och ja, jag grät lika mycket som vanligt och satt fortfarande och fånlog under större delen av filmen åt Jacks och Roses romantiska kärlekshistoria ;-)


Tjejkväll

Igår var vi hembjudna till Teresia på tjej- och spelkväll. Ett kul initiativ och kvällen blev väldigt trevlig och rolig, även fast Elaine uppenbart fuskade i både Project X och TP ;-)


Teresia bjöd på god kycklingwok till middag


Sedan fick vi, kanske ännu godare, kladdkaka


Elaine blandade drinkar


Kvällen avslutades med ett (långt!) parti TP

Ibland behövs det inte så mycket...

En uppäten ostmacka, pigga ögon och några skratt och leenden var allt som krävdes för att lätta flera människors oro idag. Idag var det kul att jobba!


Blivande husägare

Jag ska bli husägare! Jag och mamma håller på att köpa ett hus i Hamra! :-)

När vi var där över midsommar såg vi ett hus som var till salu och vi sa lite på skoj att vi skulle kunna köpa det och ha ett eget hus där uppe istället för att alltid bo hos andra. Vi var inne och tittade, men det var också mest för skojs skull, vi trodde ju inte på allvar att vi verkligen skulle köpa det. Ändå kunde vi inte riktigt släppa tanken på det och när vi tog oss ytterligare en funderare kom vi fram till att det faktiskt skulle vara fullt möjligt. Vi la ett bud, de accepterade det och idag fick mamma ett påskrivet köpekontrakt hem i brevlådan!

Jag har ju förstås vetat om det här ett tag, men på något sätt har det känts som att risken att de skulle dra sig ur skulle öka om jag skrev om det. Visserligen står huset fortfarande inte på oss, men köpekontraktet är påskrivet och om en vecka ska mamma och de nuvarande husägarna träffas på banken, så nu ska det nog mycket till för att det inte ska bli av!





Winnerbäck inspirerad av Tarkan?

Kan det vara så att Lars Winnerbäck är ett smygfan av Tarkan? Lyssna på introt till Hepsin Senin Mi och spola sedan fram till 1:11 i Stort Liv... Visst låter de misstänkt lika? :-)

 

Baksidan

Jag har fått en förhandsvisning av baksidan med mitt jobb. Nu syftar jag på den riktiga baksidan, inte små nackdelar som att arbetsuppgifterna inte är helt tillfredsställande eller att vissa arbetskamrater inte är så roliga. Sådant känns egentligen oviktigt och jag har insett att även fast jag inte älskar mitt jobb så berörs jag av det mer än jag har berörts av något annat jobb tidigare.  




Hur lyckas jag?!

Nu har jag gjort det igen. Ni som känner mig eller har föjt min blogg ett tag vet att jag har en tendens att göra illa mig på märkliga sätt (bland annat har jag fått blånagel på stortån genom att tappa en liten fickspegel på den samt lyckats skära mig mitt uppe på höger långfinger trots att jag höll kniven i höger hand).

Imorse skulle jag sätta mig ovanpå toaletten för att ta på mig strumporna, så jag fällde ner toalettlocket och satte mig. Trött som jag var glömde jag att man bör ta bort fingrarna också, så jag hann inte dra bort hela handen utan satte mig med lillfingret kvar under toalettlocket. Det gjorde ont. Kanske blir det en till blånagel nu?

Ångestfylld kväll i onödan

Pappa ringde mig vid halv fyra idag men eftersom jag var på jobbet kunde jag inte svara. Jag skrev ett sms och bad honom sms:a istället så skulle jag svara sedan när jag hade tid, varpå han skrev tillbaks att vi skulle höras senare.

Eftersom han ringde fast han visste att jag var på jobbet och han inte kunde säga vad han ville via sms så fick jag för mig att det gällde Molly (hunden). Hon har varit hängig ganska länge nu och ju mer jag tänkte på det desto säkrare blev jag på att det handlade om henne. Jag gick och tänkte på det under hela kvällen och kände mig ganska olustig.

När jag väl slutade och ringde upp pappa var jag helt inställd på att få ett negativt besked. Därför blev jag såklart extra glad när han bara ville tala om att han skulle sätta in lite pengar på mitt konto :-) Tänk vad man kan oroa sig i onödan!

Schema

Är nyss hemkommen efter en trevlig lunch med pappa på Kungsängens båtklubb.

När jag kom hem låg ett brev från Universitet och väntade på mig på hallgolvet. Jag har fått schema och mer information om geografiutbildningen och det känns bra. Vi får se vart det kan leda rent arbetsmarknadsmässigt, men jag är i alla fall ganska säker på att det är en utbildning som passar mig och att det kommer att bli roligt och intressant! Och eftersom jag inte ens har något sommarlov längtar jag tills skolan börjar!

Jaga fluga

Tips! Om en liten fluga kommer och sätter sig på skärmen så prova att "jaga" den med musen. Det är ganska kul faktiskt! (Eller så är det bara jag som behöver nya intressen ;-))

Från minidiskho till diskmaskin

Det är lite lustigt hur fort man vänjer sig vid olika bekvämligheter.

Min första egna lägenhet var en liten etta på 28 kvadrat där köket bestod av en kokvrå i hallen. Då var jag bara glad över att ha ett förstahandskontrakt och jag tyckte att det gick alldeles utmärkt att diska där. Efter ett tag blev jag dock lite less på att det alltid blev blött på golvet så fort man skulle diska en kastrull eller något annat lite större föremål eftersom diskhon var så liten.

När vi flyttade hit kändes det som ren lyx att ha en normalstor diskho som inte fylldes upp direkt och en riktig diskbänk att ställa saker på. Men så småningom var det i stort sett lika jobbigt att diska här som det var i min lilla etta och en diskmaskin införskaffades.

Jag tycker fortfarande att diskmaskinen är en av mina bättre investeringar, men jag kan inte låta bli att minnas hur otroligt befriande det var med diskmaskin i början. Nu är det faktiskt lite jobbigt varje gång man måste plocka ur den :-)

EFIT

Jag har blivit inspirerad att prova på EFIT (Ett Foto I Timmen). Det är precis vad det låter som - man tar ett foto i timmen och dokumenterar på så sätt sin dag. Jag tycker att det är en jätterolig ide och kommer säkert att delta fler gånger! Här är bilderna från min första EFIT-dag:


09.20: Vaknade till och kände ett stort behov av vatten efter gårdagens stora champagneintag. Somnade sedan om igen.


10.55: Vaknade igen och bestämde mig för att det var dags att stiga upp och göra mig i ordning lite.


11.30: Yoghurt, ägg och diverse annan frukostmat som jag i vanliga fall äter var inte det minsta tilltalande idag. Det fick bli en promenad ner till Hemköp för att inhandla något mer lockande.


12.30: Det blev oliver, toast och minibaguette med ost och marmelad.


13.20: Var inne på EFIT-sidan och lät mig inspireras lite av andras foton.


14.15: Blommorna var också törstiga idag. Här vattnar jag min favoritväxt som jag vårdat ömt i sex år.


15.40: Ut med bäddsoffan och på med Thelma och Louise!


16.15: Lite gott framför TV:n.


17.50: Förbereder dagens middag.


18.45: Quorn, haloumi och klyftpotatis med bearnaisesås. Mums!


19.40: Diskmaskinen laddad och klar att köras.


20.35: Dags att ta mig samman och röja upp allt jag drog fram igår när jag i djup beslutsångest försökte välja kläder till Lauras fest.


21.55: Satte mig och läste en stund på balkongen.


22.55: Redo att gå och lägga mig. Sitter och fixar lite med dagens bilder och påbörjar det här inlägget.

God natt!

30-årsfest

Igår hade Laura sin 30-årsfest. Vi startade hemma hos henne i Gustavsberg med grillat, tårta, sång, skratt och många flaskor champagne och åkte sedan in till stan och fortsatte festen på Eken. Det var en rolig kväll och kul att möta nya trevliga människor!


Laura fixade grillen


Det bjöds på (mycket!) champagne


Jag och Laura


Sång för födelsedagsbarnet


Och sång med gitarr


Daiquiris på Eken


Rolling Stones-stjärnan Marie Fredriksson

Just det, jag har ju glömt att delge er den absoluta höjdpunkten från onsdagens TP-spelande!

Madeleine ställde en fråga om vilken Rolling Stones-stjärna som fick vårdas för hjärnblödning sedan han slagit i huvudet, varpå Verra snabbt och säkert utbrast "Marie Fredriksson!" Haha. Till hennes försvar får jag väl säga att hon inte riktigt lyssnade på frågan utan bara kopplade ihop hjärnblödning och slå i huvudet med Marie Fredrikssons hjärntumör som gjorde att hon ramlade och slog huvudet i handfatet, så det var faktiskt inte helt galet, men det blev väldigt roligt! :D


Ben & Jerry's och TP

Idag åkte Verra och jag till Ben & Jerry's-glassbaren i Gamla stan och köpte varsin glass som vi sedan avnjöt i solen. För er som inte redan varit där kan jag varmt rekommendera det!


Vi lagade även god kyckling paneng till middag och spelade ett parti TP - vi behövde öva lite efter onsdagens förlust. Som vanligt drog det ut på tiden eftersom vi inte är fullt så allmänbildade som vi gärna vill tro, men det visade sig att vi i alla fall är rena naturbegåvningar på att gissa rätt. På en fråga om för vilken gång i ordningen någonting gällande Vansbrosimningen skedde svarade Verra helt rätt (52:a) och på en fråga som hade med självständigheten i Kina att göra drog jag till med 1911, vilket var alldeles riktigt. Det är sådana här händelser som får oss att tro att vi är mycket bättre på TP än vi egentligen är :-)


Efter solsken kommer regn...

När flera människor går ut på balkongen för att titta på regnet, i Sverige, då vet man att det har varit fint väder ovanligt länge! :-) Jag hade hoppats på att kunna sola lite idag, men måste samtidigt medge att det är ganska skönt att inte bli genomsvettig så fort man rör på sig.


Jag var lite sugen på att gå till Långholmsparken ikväll och lyssna på Thåström och Anna Ternheim, men jag var klok nog att avvakta med att köpa biljetter tills jag visste hur vädret skulle bli. Det var tur det, för nu känns det ju inte riktigt lika lockande att gå dit.

Trevlig onsdagskväll

Igår jobbade jag till 20 och sedan mötte jag upp Verra, Madeleine, Teddy, Lina och Ron. Vi satte oss vid ett bord på Verras och Madeleines gård och hade lite kvällspicknick med ost, kex, oliver och annat smått och gott och spelade ett parti TP som mitt lag förlorade (det andra laget fuskade förstås).

Det var en riktigt trevlig kväll och man borde definitivt göra sånt oftare! Det är alltid lika roligt och mysigt att vara med de här människorna, jag är verkligen glad över att jag har vuxit upp tillsammans med familjerna Godin och Blinke! :-)


Mysig picknick med mysiga vänner


Världens sötaste Teddy


Och såklart lite gymnastik och cheerleading :-)


RSS 2.0