Höstfärger

Jag var inne en sväng på KappAhl idag och blev nästan deprimerad. Så gott som hela deras sortiment bestod av kläder i svart, vitt och grått. Herregud, nog för att det är höst, men inte behöver man väl klä sig som ett regnmoln för det?! Man behöver ju piggas upp lite såhär i höstrusket. Jag vill i alla fall hellre klä mig som ett vackert höstträd! :-)


IT-värld

I lördags jobbade jag på Carlshälls Gård. När jag bytt om och var klar att börja jobba klockan 13.30 så fick jag veta att tiden hade blivit ändrad till 14.30. Tydligen hade min chef mailat alla dagen innan och talat om det, men jag och en annan tjej hade missat det. Det gjorde inte så mycket egentligen, vi får betalt ändå och nu kunde vi duka upp i lugn och ro. Men kan man verkligen maila dagen innan och ta för givet att personen i fråga hinner läsa sin mail? Nog för att jag vet att många kollar sin mail dagligen (det brukar jag också göra), men har samhället blivit så IT-anpassat att mailen går före telefonen även när man vill meddela något med kort varsel? Det är ju nästan lite skrämmande.

Morgonmotion

Imorse gick jag upp klockan 06.00, åkte till gymmet och tränade step i en halvtimma och sedan promenerade jag hem. Det en sån skön start på dagen! Klockan 09.00 hade jag redan tränat, duschat, ätit frukost i lugn och ro och läst ett kapitel i min bok. Jag ska försöka göra det till en rutin att träna på morgonen, antingen på gymet eller motionera på egen hand. Det är skönt att börja dagen så och jag slipper känna mig stressad över att jag har massa annat att göra, som jag ofta känner om jag tränar på eftermiddagen. Det är ju inte så att jag skulle ha gjort något annat på morgonen om jag inte tränade, då skulle jag ha sovit längre istället. Och då kan jag lika gärna gå upp lite tidigare och träna.

Har tagit en kort rast i pluggandet, men är nog dags att fortsätta nu, idag är det hårdplugg hela dagen som gäller!

Dagens ilandsproblem

Det känns inte helt ok med en svart klänning trots allt, jag måste hitta något annat. Mina pengar skriker att de vill bli uppköpta på MQ-klänningen, men mina räkningar skriker högre. Någon som har en fin passande klänning att låna ut? :-) Eller en rolig och intressant praktikplats att erbjuda mig? Har hittills fått fyra nej och ett ja - förutsatt att jag kan göra min praktik i Falkenberg eller Ramlösa. Med andra ord fem nej. Suck.

Amy MacDonald

Jag har nyligen upptäckt Amy MacDonald och tycker att hon är helt suverän! En 21-årig tjej från Skottland som på egen hand lärde sig att spela gitarr när hon var 12 år. Hon skriver egna låtar och verkar ha fötterna på jorden och hennes musik är underbar! Jag blir glad av att lyssna på den. Och hennes röst och härliga dialekt gör det hela ännu bättre. Gick runt på Drottninggatan idag med Amy i hörlurarna och kände hur jag liksom ville hoppa och skutta lite för att jag kände mig på så bra humör. Jag sansade mig dock och nöjde mig med att gå runt och le lite fånigt för mig själv. Jag tycker att hon är grymt bra och den 29/10 spelar hon på Debaser Medis. Woho!

Amy MacDonald


But I will run until my feet no longer run no more
And I will kiss until my lips no longer feel no more
And I will love until my heart it aches
And I will love until my heart it breaks
And I will love until there's nothing more to live for

Dålig respons...

Sex personer som har läst mitt förra inlägg, men inte en endaste åsikt om huruvida svart klänning på bröllop är okej eller inte... Suck.

Svart klänning på bröllop?

klänning

Jag är helt kär i den här klänningen från MQ. Jag vill ha den! 800 kr... Inte extremt dyrt, men det passar liksom inte min ekonomi just nu.

Om två veckor ska jag på bröllop och jag har fortfarande inte hittat någon lämplig klänning. Såg den fina klänningen på MQ för några veckor sedan och nu jämför jag såklart alla andra klänningar med den, och då går det inte att hitta någonting alls som duger.

Jag hade inte provat MQ-klänningen tidigare, men gjorde det idag i hopp om att den inte skulle sitta bra så att jag kunde släppa den. Men den satt såklart helt perfekt. Tänk om jag kunde få 16 personer att sponsra mig med 25 kronor var, då skulle jag ha halva klänningen betald och ha råd att köpa den... Någon som vill bli min sponsor? :-)

Nej, någon klänning från MQ blir det inte, jag måste hitta något som är betydligt billigare än så. Alternativet är en svart klänning som jag har hemma. Det är en festklänning och inget som skulle passa på en begravning eller så, men ändå. Kan man ha svart klänning på bröllop? Ska ju självklart inte vara helsvart i så fall, men är det ok att ha svart klänning om jag skaffar någon färgglad kofta till?

London

Nu var det längesedan det hände något här! (I bloggen alltså. På riktigt har det hänt flera saker).

I söndags var jag ute på Ingarö med skolan och tog vattenprover och tittade på plankton hela dagen. Förutom att jag blev dunderförkyld så var det en trevlig och intressant dag!

Madde & jagFångar smådjurTittar på plankton

Sedan var jag och pappa i London ett par dagar. Det var lite av en sensation, det händer väldigt sällan att han och jag gör större saker än att typ gå ut och äta eller möjligtvis gå på någon konsert. Jag tror att det har hänt två gånger de senaste 15 åren. Och ännu större sensation var det att det var hans förslag att vi skulle åka dit. Det gjorde ju det hela lite extra roligt.

Vi hann med massor av saker på de få dagarna vi var där. Vi åkte upp i London Eye och beundrade utsikten över London från 135 meters höjd, vi var på Dalímuseet och tittade på alla målningar och skulputer av Salvador Dalí. Han måste ha varit en mycket märklig människa. Vi var på Covent Garden Market, Lillywhites och Harrods (det senare var inte riktigt i vår prisklass, men de hade snygga kläder och väskor för sisådär 500 pund och uppåt). Vi shoppade lite, promenerade i Hyde park och besökte självklart Starbucks. Och så var vi och såg We Will Rock You, en musikal gjord på Queens musik. Jag visste knappt något om den innan, så jag hade inte så höga förväntningar, men oj vad bra den var! Helt suverän!

Jag är jättenöjd med resan och smått förälskad i min nya väska som jag köpte :o)

Big benJag & pappaCovent Garden MarketVäljer väskaPicadillyHyde ParkStarbucksMusikalen 

Planktonförlossning

Det var jobbigt att komma upp imorse och aerobicsen kändes tuffare än vanligt, men det var ett otroligt skönt sätt att börja dagen på! Ska försöka hålla igång nu och träna regelbundet två morgnar i veckan.

Nu har allt kommit igång som vanligt - skola, kör, sång. Känns faktiskt ganska skönt. Kören är härlig och man blir alltid glad av att gå dit. Sången är hur kul som helst och jag känner verkligen att jag lär mig mycket. Skolan är rolig och intressant och jag ser fram emot ett år till med massa ny kunskap. Idag tittade vi på plankton i mikroskop och såg en hinnkräfta som lade ägg. Det var häftigt.

Problemet löst.

Det blir "Dom tomma stegen" av Winnerbäck. Den är fin. Men tack Lina för låttipsen! :-)

Mitt hurtiga morgonliv i form av att cykla till skolan förverkligades ju aldrig riktigt, men imorgon ska jag vara på gymet 06.45 och träna en halvtimmas aerobics innan skolan. Det är minsann också hurtigt!

God natt!

BEHÖVER ER HJÄLP!

Imorgon börjar mina sånglektioner och jag vet inte alls vilken låt jag vill jobba med! Behöver tips på låtar som funkar att sjunga till enbart pianokomp. Helst en meningsfull text också, och den får inte vara alltför avancerad att sjunga. Hjälp mig!

Ikväll börjar kören igen, äntligen!

RSS 2.0