Vi gör behöver ett ord för hundgå

Ja, ni märker ju. Vi behöver fler ord i svenskan! Att jag saknar en svensk motsvarighet till engelskans "do" har jag redan konstaterat och nu har jag upptäckt att "doggywalk" också är ett sådant ord (det är visserligen inte lika akut eftersom "gå ut med hunden" blir en ganska bra översättning, men det borde kunna översättas med bara ett ord).

Hur som helst - i torsdags doggywalkade jag för första gången (Hundstallet kallar det så själva och tills någon hittar på en bra översättning så tänker jag också kalla det så även fast det låter jättefånigt). Promenerade med mysig blandrastik som var jättesnäll men lite ostyrig; att jaga löv var tydligen väldigt spännande i hennes värld ;-) Det var hur som helst väldigt trevligt och jag ser fram emot att doggywalka på måndag igen!

Hybrida

Första vårdagen

Igår var det en riktigt mysig dag!

Vid lunch åkte jag hem till Verra och åt god fisk och pommes frites samtidigt som vi spelade TP. Sedan tog vi ut Teddy på en promenad och lite träning och avnjöt varsin magnum temptation - riktigt god glass!

På eftermiddagen åkte jag och Ron till Ursvik och promenerade där. Det var väldigt isigt och lerigt på sina ställen, men solen sken luften var skön. Ursvik är faktiskt väldigt mysigt, där vill jag promenera mer i vår! Man kan ju ha picnic med sig eller grilla korv och göra en heldagsutflykt!






















Cheerhelg och hundvecka

Helgen präglades av cheerleading. Det var DM både lördag och söndag, lika spännande och roligt som vanligt! Både Linas och Verras lag kom tvåa, så nu får jag försöka ta mig till Nyköping i maj för att titta på SM! :-)

Idag har jag varit på informationsmöte på Hundstallet i Åkeshov. Jag ska bli volontär/doggywalker där, dvs gå ut med hundar då och då. Imorgon ska jag vara hundvakt åt Teddy, på torsdag ska jag doggywalka för första gången och på söndag ska jag följa med Verra och Teddy på hundkurs. Vilken mysig vecka! :-)


Wikipedia, mitt nya google

Jag har fått något virus på min dator och har väldigt begränsad tillgång till olika sidor på internet (därav anledningen till att jag inte uppdaterat min blogg på hundra år, min dator tycker inte att jag ska få komma in på blogg.se). Allra jobbigast är att jag inte kan googla. Jag kan gå in på google, men såfort jag söker på något så stänger hela internetfönstret ner sig. Om jag vill ta reda på något så får jag skriva in adressen till wikipedia, söka på det jag vill hitta och sedan hoppas på att det finns bra länkar från wikipedia som jag kan gå in på. Det är lite jobbigt faktiskt. Ska formatera min dator inom kort. 

Förra helgen var jag, Anna och Ron och såg Reel Big Fish på Tyrol och sedan sov Anna hos oss. Det var en riktigt bra konsert och en trevlig kväll!

Ron har fått en furunkel, precis som jag hade. Enligt pappa så smittar det inte så det verkar helt osannolikt, men den sitter verkligen där och är jätteröd och han har jätteont. Idag är det hans tur att gå till vårdcentralen och skära upp den. Stackarn!

Jag har ägnat nästan all min lediga tid åt att jobba på ett projekt i skolan som ska vara klart imorgon. Det har varit otroligt stressigt och jag är fortfarande inte helt klar, men idag ska jag mest finslipa på de sista grejerna.

Skriver igen när jag fått ordning på min dator! :-)

RSS 2.0