Grillat och glögg

I förrgår var jag och Ron hos pappa i Örsundsbro. Ingrid var bortrest och Björn och Ola såg vi bara som hastigast, så det var mestadels bara jag, Ron, pappa och Anna. Det var en väldigt trevlig kväll! Vi åt middag och pratade och åkte till Alstabadet och tog ett kvällsdopp.

alsta

Igår hade vi bjudit hit lite folk på grillfest. Vi grillade ute på gården och sedan gick vi upp till oss och satt på balkongen där det pratades, spelades gitarr och sjöngs. Ljudnivån ökade och intelligensnivån minskade i takt med att kylen tömdes på diverse alkoholhaltiga drycker. Mot slutet av kvällen återstod en flaska glögg sedan i julas, och även den gick åt. Vissa valde dessutom att smaksätta den med jordnötter i brist på russin och mandel... Som sagt, inte årets mognaste fest, men vi hade himla roligt! :-)


fest

Köket luktade lite skumt imorse och det tog oss en stund att få undan all disk (hur kan 11 personer använda så många glas?!), men när vi väl var klara tog vi en riktig slappardag och låg och kollade på sisådär tio vänner-avsnitt och två filmer :-)

disk

Perfekt semesterdag

Idag blev det mer cykling. Vi cyklade till Kaananbadet och badade, solade och grillade - en perfekt semesterdag helt enkelt!

Nu ska jag sätta mig på balkongen och ta ett glas vin med Ron. Jag är så himla glad över vår lägenhet och jag trivs kanonbra - med lägenheten, i Rissne och med sambolivet!

cykel

grilla

Nya vanor

Jag har varit på cykelaffären och rustat upp min cykel så att den går att använda. Igår cyklade Ron och jag till Islandstorget via Brommaplan och sedan hem igen, och idag cyklade vi till Huvudsta fram och tillbaka. Nu har jag jätteont i rumpan, men jag känner mig duktig!

Mer motion ingår i "vårat nya liv" som vi har påbörjat ett antal gånger, och den här gången tror jag faktiskt att det kanske kan hålla i sig. Jag känner mig motiverad och vi har ändrat våra matvanor ganska mycket. Målet är att kunna använda min rosa pikétröja utan att känna mig tjock :-)

Roligt för vem?

- Vad roligt, säger jag, fast jag inte alls tycker det.

Som jag alltid gör.

Flyga drake

Flyga drake

Otroligt bra bok! Helt klart en av de bättre jag läst. Jag brukar vara lite skeptisk mot böcker som alla pratar om och som alla säger är så himla bra, för då får jag ofta så höga förväntningar att jag i slutändan blir lite besviken. Men den här boken levde verkligen upp till varenda positiv kommentar jag hört. Den berör, och de som inte redan har läst den bör absolut göra det!

Minisemester med tjejerna

Det blev ingen tur till skärgården, men vi hade trevligt ändå!

Vi sov över hos Lina och spelade monopol och tittade på film, och dagen efter (igår) var vi vid Kananbadet och solade och fikade. Jag brände mig lite också, har röda fina ben nu. Men det var en lyckad liten "semester" med Verra och Lina!

Ute skiner solen och jag vill lägga mig och sola. Men nej, jag ska stänga in mig i källaren istället och rensa förrådet. Jippie!

Nära vänner

När jag tänker på det är jag väldigt glad över att jag har just de vännerna som jag har (jag behöver faktiskt inte ens tänka på det för att vara glad över det :o)).

Jag, Lina och Verra är kanske inte så jättelika på alla punkter, men vi har känt varandra i 23 år och har alltid stått varandra väldigt nära, och jag känner inte minsta tvivel på att vi kommer vara vänner livet ut.


Hanna, Rickard och Rickie har jag också känt länge, sedan lågstadiet/mellanstadiet. Vi har inte alltid träffats så himla ofta, men varje gång vi ses känns det som om vi sågs igår.


Det är skönt att ha vänner som man vuxit upp med och som man känner att man verkligen kan vara sig själv med. Jag har vänner som jag lärt känna på senare tid som tycker väldigt mycket om, men det är ändå något speciellt med de vänner som man känt under barndoms- och tonårsåren. Man känner liksom varandra på ett annat sätt.


vänner

I goda vänners lag

I fredags jobbade jag sista dagen på SGU och nu har jag sommarlov. Det känns otroligt skönt! Det har börjat bra med en jättetrevlig helg.

I fredags hade jag och Ron en lugn hemmakväll och tittade på film och åt misslyckade rårakor som jag hade försökt göra. Det var skönt att ha en trevlig kväll utan att bli stressad för att man ska upp tidigt morgonen därpå.

På lördagen åkte vi ut till Lars land där vi grillade och umgicks och hade jättetrevligt. Hanna bestämde sig för att inte dricka för att kunna vara chaufför, vilket var väldigt uppskattat framåt midnatt när vi började bli sugna på att åka hem.

Igår promenerade jag och Ron runt lite i Rissne med Hanna och Rickard, och på eftermiddagen kom även Rickie och så grillade vi på gården och spelade lite boule.

Idag var planen att åka ut till Finnhamn och tälta en natt med Verra och Lina. Det hade varit kul, men Verra har precis varit magsjuk så vi får se hur det blir med det... Kanske iaf kan ses hemma hos någon av dem och umgås lite, det skulle vara mysigt.

Jag vill inte höra din musik!

Något som verkligen stör mig när jag åker kollektivt är att tvingas lyssna på andras musik. Speciellt på morgonen. Folk som spelar hög musik på mobilen gör mig irriterad. Men jag tror att det är just den effekten de vill uppnå. De förstår att alla inte vill höra och det är lite det som är poängen - de känner sig otroligt häftiga och vill provocera. Då kan jag bara sucka och skaka på huvudet åt deras barnslighet.

hörlurarMen värre är de som faktiskt har hörlurar på sig, men använder sig av 29-kronorshörlurar från ÖB som läcker ut varenda liten ton. Allt utom basljudet vill säga. Man hör precis vad de lyssnar på men hör bara diskanten, och även om de råkar lyssna på någon musik som jag faktiskt gillar så låter det förjävligt. Då handlar det nog inte så mycket om att förstå att alla inte vill höra - jag tror inte ens att de förstår att alla faktiskt hör. De har väl knappast suttit och lyssnat på musik utan att ha hörlurarna i öronen och tror säkert att det bara är de själva som hör.

Varje gång det händer blir jag lika irriterad och har lust att gå fram till personen i fråga och be henne/honom stänga av. Men den försiktiga artiga lilla människan i mig hindrar mig - de menar ju trots allt inte att reta upp någon och de måste väl få lyssna på sin musik om de vill. Så jag brukar nöja mig med att kasta små arga blickar på personen och försöka att telepatiskt förmedla mitt budskap: Jag vill inte höra! Skaffa ordentliga isolerande hörlurar!

Nästan varje dag sätter sig någon i närheten vars ljuva musik tvingar sig på i mitt lilla revir där jag vill sitta och vara morgontrött och läsa ifred. Och jag retar upp mig mer och mer och hoppas att personen snart ska kliva av, och om det inte händer så byter jag plats efter några stationer.

Jag stör mig faktiskt lite på att jag retar mig så mycket på det här, jag känner mig som en riktig gammal surkärring! Men om jag var en riktig surkärring så skulle jag säga till, men det gör jag ju inte. Så jag är nog ingen kärring trots allt. Bara sur. Och morgontrött.


Ny ful design

Så fick jag till en design till sist... Unik? Möjligt. Snygg? Inte det minsta. Men nu har jag iaf förstått mig på principen. Ska be Ron göra något fint i photoshop, och sedan ska jag ta mig tid och försöka få till en riktigt snygg sida! Vi får se hur det hur.

Vill ha boktips!

Vill ha tips på bra böcker! Helst feel good-böcker som man blir glad av att läsa! :-)
böcker

Dogging

Den nya "trenden". Främlingar tar kontakt med varandra på internet och bestämmer en offentlig plats där de träffas och har sex. I områden där det ofta förekommer dogging finns RFSL på plats för att dela ut kondomer och ge goda råd, och dogging har tydligen blivit väldigt populärt i Sverige. Hm, ja... Alla är vi olika.

Läste artikeln i aftonbladet häromdagen.

Snygga kläder

Hamnade på Asos och upptäckte ytterligare en internetbutik med en hel del tjusiga kläder.

klänning3 klänning klänning2 blus2
tubklänning2 tubklänning blus kjol

Det här är såna plagg jag skulle älska att se när jag öppnade min garderob. Dock känner jag mig inte riktigt bekväm i tubklänning och den lilla svarta kjolen är lite väl kort för min smak, men de ser himla fina ut såhär på bild! Man får ju komma ihåg att de flesta plagg inte sitter lika bra på en själv som på poserande slimmade modeller, men titta och drömma kan man ju alltid göra! :-)

Ny design?

På samma sätt som jag vill uppgradera min garderob skulle jag vilja uppgradera min blogg lite med en riktigt snygg och unik design. Hur gör man?? Måste man vara jättehemma på html eller kan man skapa en snygg design i photoshop och sedan få in den på sin blogg? Inte för att jag hanterar photoshop bättre än html, men i så fall kanske jag kan smöra lite för min kära sambo och hoppas att han vill hjälpa mig :o)

Dags för uppgradering?

Syster Anna tipsade mig om zoovillage, en internetbutik med en himla massa snygga kläder! (Finns den kanske som vanlig butik också tro? Tanken slog mig just).

De har bara märkeskläder, lite dyrare än jag vanligtvis köper kläder för, men jag har insett att jag kanske vill lägga lite mer pengar på kläder. Inte mer totalt, men istället för att köpa två tröjor för 250 kr styck kan man ju nöja sig med en tröja för 500 kr. Utbudet blir ju genast så mycket större då. Jag kan hitta jättefina kläder på Gina Tricot, H&M och BikBok, och planerar självklart inte att sluta handla i de butikerna, men jag ska nog börja lägga lite mer fokus på vad jag verkligen vill ha och inte bara på priset. Vill jag ha ett dyrt plagg och tycker att det är värt pengarna så får jag väl helt enkelt vänta lite längre tills jag handlar något igen. Jag behöver rensa ur och uppgradera min garderob, och helst vill jag älska varenda plagg som hänger där inne!

Kanske ska våga mig på att beställa något fint från zoovillage?



tunika
  tröja  tunika2  tunika3

Vinn ett nagellack

Nu har jag hittat en tävling igen! Em-pem lottar ut ett nagellack som jag vill vinna.

            nagellack
                                  Du hittar tävlingen här


Kvinnlig och manlig vänskap

En kvinna kom inte hem en kväll och morgonen därpå undrade hennes man var hon varit. Kvinnan svarade att hon sovit över hos en väninna, varpå mannen ringde till kvinnans tio närmaste väninnor. Ingen av kvinnans väninnor visste något om saken.

En man kom inte hem en kväll och morgonen därpå undrade hans fru var han varit. Mannen svarade att han sovit över hos en vän, varpå kvinnan ringde till mannens tio närmaste vänner. Åtta av hans vänner bekräftade att han sovit över och två sa att han fortfarande var där.


smiley

Stockholm vs Uppsala

Helgen tillbringades på Bergholm hos Gabbe och Karin och deras lilla Isak. Vi har grillat, solat och spelat spel och jag och Karin var ute och red en dag. En avkopplande och trevlig helg! Det var skönt att komma ifrån lägenheten och flytten i ett par dagar.

Nu jobbar jag min sista vecka på SGU. Jag trivs bra och är glad över att jag fått jobba här under sommaren, men det ska bli otroligt skönt med lite ledigt! De här långa dagarna med flera timmars resväg till och från jobbet tar på krafterna, speciellt när man är mitt uppe i en flytt.

Trots den långa resvägen har det varit trevligt att jobba i Uppsala. Det är en väldigt mysig stad, och jag är fortfarande förvånad över att folk verkar så snälla och lugna här. Det är inte alls samma stress som i Stockholm. Bilarna stannar vid obevakade övergångsställen och vid bevakade övergångsställen står folk och väntar lugnt och fint tills det blir grön gubbe, även om det inte kommer några bilar. Och imorse hade bussen precis börjat åka när en kvinna kom springande mot den. "Too bad" tänkte jag lite lagom Stockholmsaktigt, men nejdå, chauffören stannade och lät kvinnan kliva på.

Om jag var tvungen att flytta till någon annan svensk skulle jag nog välja Uppsala. Men jag är född och uppvuxen i Stockholm, och så länge jag inte tvingas flytta föredrar jag nog vår stressiga huvudstad trots allt! :-)

Stockholm   Uppsala
   Stockholm                                                       Uppsala

En liten fundering...

Om man dricker vatten ur en mugg som man druckit te i så smakar vattnet alltid illa efter en stund. Kanske inte om man diskat muggen ordentligt med diskmedel, men även om man sköljer ur den riktigt noga så får vattnet en äcklig smak. Om man har haft någonting annat än te i muggen så räcker det med att sköja ur den så smakar vattnet ändå bra. Och om man har en ursköljd temugg som man fyller på med något annat än vatten så smakar det också bra. Det verkar bara vara kombinationen ursköljd temugg och vatten som inte funkar. Varför är det så? Te består ju ändå till största delen av vatten.

Temuggar
(Undrar om jag har för lite att göra på jobbet? :-))

Orolig

Vi köpte sängbord igår, men inte de vi hade tänkt oss. Vi hittade två små skåp i samma serie som vi köpte istället. Inte finare, men fortfarande väldigt snygga. Dessutom billigare och helt klart mer praktiska. Jag måste medge att jag känner ett uns av besvikelse över att de fina runda borden inte kommer att stå i mitt sovrum, men jag är glad över att vi fick lite mer förvaringsmöjligheter i sovrummet samt pengar över som vi kunde köpa annat fint för :-) Det blev ett skrivbord till Rons dator också. Nu återstår bara att montera ihop allt, det fixar vi ikväll! Jag tror att det kommer bli jättefint!

Blå blomma
Angelica ligger på sjukhus och jag ville skicka blommor till henne, men hon ligger på en avdelning där man inte får ta emot blommor. Jag vet inte riktigt vad hon är för sjuk och jag känner mig orolig. Jag hoppas att hon ringer mig idag! Jag inbillar mig att det är lite allvarligare när man är på en sån avdelning där man inte får ha blommor, men Ron tror inte att det behöver vara så. Jag hoppas att har rätt. Någon som vet?
          prästkrage



Hopplösa bilar

Det blev ingen tur till Ikea i måndags, bilen ville inte det.

Rons bil gick sönder i förra veckan. Den är gammal och skruttig så det var bara en tidsfråga, men det kom ganska olämpligt såhär mitt i flytten. Så över helgen fick vi låna en bil av pappa, och det var den vi skulle åka till Ikea med. De har haft en del problem med den bilen tidigare men nu har den fungerat ganska bra. Men självklart la den av just när vi hade den! Kan man ha mer otur?! Jag funderar nästan på att köpa en släpkärra till cykeln och sluta förlita mig på olika bilar!

Hur som helst, idag får vi låna en bil av en kille som Ron känner, så om allt går som det ska får vi vårt skrivbort och våra efterlängtade sängbord ikväll! :-)

Sängbord
                           Det kommer bli så snyggt!

Splittrad familj

När jag var tio år flyttade pappa till Örsundsbro och i samma veva gick mormor bort. Min lilla trygga familj splittrades och två av de vuxna människor som stod mig närmast var inte längre en del av min vardag.

Så småningom vande jag mig vid att mormor inte fanns och att pappa bara fanns på avstånd. De senaste 14 åren har jag haft två familjer - pappas familj och mammas familj.
 
Mammas familj har utan tvekan varit den jag tillbringat mest tid med och känt mig mest hemma i, och den har hittills bestått av mig, mamma, Kjelle, Mattias, Linda, Lena, Lillbritt och Gunnar. Alla har haft en lika självklar plats i familjen och jag har haft en föreställning om att det alltid kommer att vara så.

Men återigen upplever jag att min familj håller på att splittras. Inte lika brutalt som för 14 år sedan, men saker har hänt och jag är rädd att det aldrig kommer att bli samma sak igen.



Maskros

Goodie-bag

Hittade en till tävling. Jag vill ha en såndär goodie-bag!

Den här gången är det Emelie som håller i tävlingen.

Goodie-bag

Tävling hos Catwalkqueen

Har hittat en tävling här på bloggen som jag vill tipsa om.

Catwalkqueen lottar ut två goodie-bags som innehåller massa fina priser som jag himla gärna skulle vilja ha.

Goodie-bag 1 innehåller följande:
Goodie-bag 1
Klänning från Chicy.se, dockor från Voodolls, smink och presentkort från Care of Lena, te från Migthy Leaf, nagelkit från Depend och halsband från Puss.


Goodie-bag 2 innehåller:
Goodie-bag 2
Hörlurar från Pikmee, tamponger från Girlstuff, smikkit från Yves Rocher, väska och portmonnä från IVANAHelsinki, halsband från TINTIN Style, bluepill, detoxplåster och hudkit från Bodystar och djuprengörande olja från Nea of Sweden.

Inte illa va? :o)

Min försvunna helg

Och så var det måndag igen. Helgen som jag såg fram emot så mycket liksom bara passerade och jag hann knappt märka att den var där. Men jag har haft det bra och har faktiskt hunnit med väldigt mycket även fast jag inte förstår vart tiden tog vägen.

I fredags följde jag och Verra med mamma och Gun på parkteater. Vi såg Jaques Brel och den var tydligen rolig för det var många som skrattade. Men jag och Verra förstod inte handlingen (i efterhand listade vi ut att det nog inte ens fanns någon handling), så efter en timma gick vi ner till vattnet istället och Verra badade.

Sedan åkte vi hem till Lina och åt chips och popcorn och tittade på ”Trångt i kistan”. En lite annorlunda och väldigt rolig komedi. Den rekommenderas!

Lördagen ägnades enbart åt flytten. Jag och Ron sprang omkring på Ikea i ca fem timmar och handlade så att vi blev alldeles snurriga. Sedan tänkte vi montera ihop möblerna vi köpt lite snabbt, men vi var inte riktigt så händiga och snabba som vi trodde, så det tog sin lilla tid.

Igår tvättade vi och körde ett stort flyttlass från Vasagatan till Ridvägen. Att det kan ta så lång tid att packa ner 28 kvadratmeter i flyttkartonger! Men nu börjar min lilla lägenhet sakta men säkert bli tom.

På kvällen träffade vi Lina och gick och såg Sex and the City på bio. Efter att ha väntat på den filmen i över ett halvår hade jag hunnit bygga upp ganska höga förväntningar, och den var precis så bra som jag trodde! Faktiskt ännu bättre än serien. En riktig må bra-film som man blir glad av att se. Det var en väldigt bra avslutning på en intensiv helg!

Sex and the City

Ikväll blir det en tur till Ikea igen. Vi ska köpa ett skrivbord och kanske även kosta på oss Hemnes sängbord. Två hutlöst dyra sängbord som kostar 1000 kr styck, men de är så otroligt fina och skulle passa in helt perfekt i vårt sovrum, så det måste nog bli så iaf.

Äntligen fredag!

Nu är golvet färdigt och sängen uppmonterad. Vi har köpt sköna kuddar och fräscha sängkläder och Ron har även köpt sin efterlängtade platt-TV. Personligen skulle jag inte lägga ut 10 000 på en TV, men jag måste medge att den ser himla tjusig ut där den står och blänker i vårt vardagsrum! :-) Ikväll ska jag träffa Verra. Det blir skönt att få en liten paus från flyttandet och bara ha en lugn och trevlig hemmakväll - det ser jag fram emot! Jag har sovit mellan fyra och fem timmar varje natt den här veckan och känner att jag har ett stort behov av att få koppla av lite.

Sambos

Nu har vi äntligen blivit sambos! Ron lägger golv i sovrummet, vi har köpt en säng och inatt sov vi första natten i nya lägenheten. Jag känner mig jättenöjd och ser verkligen fram emot att få inreda riktigt fint och kunna sitta på balkongen och äta frukost. Det känns bra!

Sedan sist jag skrev har jag hunnit vara i Hamra och Dalhalla samt fira Rons 25-årsdag.

Midsommar firade vi som vanligt i Hamra. Det var en trevlig helg. Lite intensiv, men ändå bra mycket mer avkopplande än vardagsstressen här hemma. Vi umgicks, åt gott och spelade spel. Jag och Ron var ute och fiskade några gånger, det var mysigt.

Helgen som var tillbringade vi i Rättvik. Jag, Madeleine och Elin åkte upp med kören i lördags morse för att ha genrep och sedan uppträda på Dalhalla med bl.a. Sanna Nielsen och Sarah Dawn Finer. Mamma, Ron, Pelle och Marianne satt i publiken, och efter konserten åkte vi till en mysig liten stuga som vi hyrt. Vi grillade och hade en trevlig kväll ihop.

På söndagen spelade vi minigolf och åkte rodel och sedan på eftermiddagen var det dags för mig och Ron att åka hem (de andra stannade en natt till). Vi bytte tåg i Borlänge och fick trängas med massa ungdomar som varit på peace & love-festivalen, men vi hade tur och lyckades få en plats i restaurangvagnen.

I måndags fyllde Ron 25. Jag överraskade honom med att komma och kidnappa honom på jobbet och så åkte vi ut till Universitetet där vi först hade picknick vid Brunnsviken och sedan hyrde kajak och paddlade lite. Det var roligt, men himla jobbigt för armarna.

Nu är det dags att jobba lite! (Skriva blogg ingår inte i mina arbetsuppgifter nämligen ;-))

RSS 2.0