Blondinbellas frisyr - viktig fråga för svenska folket

Igår kikade jag in på Blondinbellas blogg av ren nyfikenhet. Ett inlägg med två olika bilder på henne och en fråga som löd "vad säger ni, mittbena eller sidobena?". 584 kommentarer. Det är lite galet.

Hur lyckades jag med det här??

Igår skulle jag skiva ett äpple. Som vanligt höll jag kniven i höger hand när jag skar, och på något sätt lyckades jag slinta med kniven och skära mig mitt uppe på höger(!) långfinger! Man ska inte kunna skära sig på samma hand som man håller kniven i! Dessutom blev det inte ett rakt sår, utan lite rundat. Men kniven är rak, jag lovar! Mycket märkligt.


Nu kan vintern få ta slut

Jag har varit inne i en period då jag mest känt mig oinspirerad och oengagerad. Har inte orkat/velat göra mer än jag måste och har känt mig lite uttråkad och nere. Jag har haft för många saker att tänka på och för mycket jag måste göra.

Nu känns det som det börjar vända. Jag har fortfarande lika mycket att göra; ett projektarbete som ska omfatta två veckor och en rapport på minst sju veckor av min praktik, som båda ska redovisas om en och en halv månad. Sen måste jag hitta ett exjobb inom två månader samt bestämma mig för vad jag ska göra när skolan slutar. Så jag kommer att ha fullt upp, men jag har åtminstone påbörjat projektet och praktikrapporten samt bokat in ett möte med min lärare för att diskutera exjobb och ett annat möte med en studievägledare för att diskutera fortsatt utbildning.

Och snart är det februari, då är det ju nästan vår (med lite optimism)!

What to do??

Examen närmar sig och jag känner mig stressad. Det är visserligen nästan ett halvår kvar, men jag måste ju börja fundera på vad jag ska göra sen. Fyra alternativ snurrar runt i mitt huvud:  

1. Ge mig sjutton på att jag ska hitta ett jobb trots att tiderna är som de är. Jag kommer inte att kunna vara kräsen utan får ta det jobb som erbjuds, men jag får förhoppningsvis in en fot någonstans och kan börja skaffa mig erfarenhet och så småningom en karriär.  

2. Försöka hitta något sätt att komma runt skolans nya intagningskrav "tidigare arbetslivserfarenhet inom området" och läsa till VA-projektör på distans. Platschefen på skolan har sagt att det kanske går att lösa. Jag tror att det är jätteintressant att vara VA-projektör, men jag är osäker på hur mycket utbildningen kan ge. Fördelen med en ettårig distansutbildning är att det går att kombinera med jobb samt att jag inte behöver ägna massa fler år åt att plugga. Samtidigt är det en nackdel - jag tror att jag lär mig mer på en bunden utbildning än en distansutbildning, och att man lär sig mer på två eller tre år än på ett säger ju sig självt.  

3. Plugga geografi på Stockholms Universitet. Skolan har ett samarbete med just den utbildningen vilket gör att man kan tillgodoräkna sig poäng och bara behöver läsa 1,5 år för att få en kandidatexamen. Utbildningen verkar intressant och jag tror att jag skulle tycka den var rolig, men frågan är om jag skulle ha valt att gå den utbildningen om det inte vore för samarbetet med skolan? Jag vill inte plugga något bara för att få en titel (även om jag har insett att en titel faktiskt kan vara ganska viktig när man söker jobb och liknande).  

4. Plugga kemiteknik på KTH. Jag hörde talas om den utbildningen genom mammas jobbarkompis kille som har gått den. Den verkar intressant och jag tror att den kan ge stora jobbmöjligheter. I höstas var lägsta antagningspoäng 13,7 nånting, så jag borde kunna komma in, men jag har inte rätt behörighet. Jag måste läsa in matte C & D samt fysik B, vilket innebär att jag först måste ägna ett år åt det och sedan tre år åt själva utbildningen. Hade jag inte redan pluggat i två år så tror jag att jag hade satsat på den utbildningen, jag tror att det är den som skulle ge mig mest i slutändan. Dock har jag varken lust att tredubbla mitt studielån eller plugga i fyra år till.  

Och nu måste jag snart bestämma mig...

Indieklädstil

Kom in på "indieklädstil" på susning.nu.
_______________________________________________________________________________________________

Indieklädstil
bärs av så kallade indiekids (från engelskan). De rör sig vanligtvis i skaror på fyra till fem personer. Alla ser snarlika ut, och det är nästan inga skillnader på pojkar och flickor. Målen är att vara fristående och att se så väna och veka ut som möjligt.


Kännetecken:

  • Svart, rufsigt hår
  • Lugg
  • Page
  • Hårklämmor
  • Randiga, rutiga och prickiga kläder och accessoarer
  • Mycket svartvitt
  • Randiga strumbyxor
  • Converse eller små skor
  • Kort kjol / tajta brallor
  • Små väskor
  • Manchesterbyxor och manchesterkavajer
  • Pins
  • Screentryckta t-shirts
  • Diy
  • Fanzines
  • Second hand

_______________________________________________________________________________________________

Låter som om de beskriver en farlig djurart eller något :-) Så hemska kan de väl ändå inte vara de där indiekidsen?


Återvinn din oönskade almanacka

Idag har jag varit på kick off med min grupp på Sweco. Vi började med curling i Sumpan. Jag har alltid tyckt att curling ser ganska fånigt och tråkigt ut, men det var faktiskt riktigt kul! Det visade sig dessutom att jag var ganka duktig på det, även om jag till en början kände mig som Bambi på hal is. Mitt lag vann. Sedan blev det middag på Parma, och som alltid där var maten helt suverän!

När jag kom hem hade jag fått ett brev fån Öresundskraft. De gjorde reklam för sitt engergibolag och hade även skickat med en almanacka. I brevet stod det först "Julen närmar sig med stormsteg och vi på Öresundskraft vill passa på att önska dig en god jul" (lite sent kanske?) Längst ned stod det "P.S. Använd, återanvänd och återvinn. Som energibolag agerar vi med framtiden i åtanke". Är det verkligen ett hållbart framtidstänk att tillverka och skicka ut almanackor till tusentals människor som kanske inte ens vill ha dem..?

Spring of music

Musik är det bästa som finns! Tänk vad många olika musikstilar, artister och låtar det finns, som ALLA lyssnar på. Musik som vissa tycker är skräp tycker andra är det bästa som finns, och en artist som någon aldrig hört talas om är en stor idol för någon annan. Och vilket humör man än är på så går det alltid att hitta en låt som passar. Det tycker jag är härligt!

För några dagar sedan satt jag och kollade på Ticnet vilka artister som har konserter under våren. Alla som verkade kunna vara bra laddade jag ner, och nu har jag fyllt på min musiksamling med flera riktigt bra artister som jag inte kände till innan. Sånt gör mig glad! Och ännu gladare blir jag av att det faktiskt finns massor av bra konserter under våren. Daniel Lemma och Reel Big Fish är redan bokade, och fler blir det! Jag känner att 2009 kommer att bli en riktigt bra konsertvår!


Blå tå

Igår tränade jag dans på gymmet med Hanna. Jag upptäckte att jag hade fler ben och armar än jag var medveten om och att kommunikationen mellan mina kroppsdelar och min hjärna inte fungerar som den ska, men det var roligt! :-)

Sen blev det tacos hemma hos oss och en trevlig kväll med bland annat guitar hero och buzz. Vi hade tänkt gå ut, men vi var alldeles för trötta allihop, och dessutom gjorde jag illa min tå så jag hade inte kunnat dansa hur som helst. Jag tappade min lilla spegel (som väger kanske max 200 gram) rakt på stortån. Nageln blev blå och jag kan fortfarande inte sätta ner tån ordentligt när jag går. Jag vet, det låter som ett skämt, man tror ju inte precis att man ska kunna göra illa sig på en liten spegel. Men det kan man alltså.

I do miss a word for "do"

Engelskans "do" är ett bra ord när man vill betona att man faktiskt gör något. "I do understand", "I do want to" eller "I do need it" till exempel. På svenska går det bara att lägga betoningen på själva verbet; "jag förstår", "jag vill", "jag behöver det". Men det kan man ju göra på engelska också; "I understand", "I want to", "I need it". Men det har inte samma effekt, det låter inte alls lika uttrycksfullt som när man klämmer in ett "do". Vi borde ha ett sånt ord på svenska också!


Bussiga Mario

Just nu känner jag aldrig någonsin för att prata i telefon igen! Jag har suttit i telefon hela dagen idag, ringt till massa personer på olika kommuner och bjudit in dem till ett seminarium på Sweco. Tog inte lång tid innan jag började känna mig som en tjatig telefonförsäljare. Men det är ett viktigt seminarium, så det var kul att lyckas bjuda in några :-)

Idag har jag träffat pappa. Det var ett tag sedan vi träffades, och jättelänge sedan bara han och jag träffades - jag tror nästan att det var när vi var i England, i september! Det var i alla fall kul att ses. Vi åt på en kinesisk restaurang i Solna och satt och pratade ganska länge. Jag fick även en korg med saker som var mina som han hade hittat i garaget. Bland annat låg det en pärm där i som tillhörde "Marioligan" - en klubb som jag, Björn och Ola hade när vi var små. Jag var Mario, Ola var Luigi och Björn var Yoshi. Anna var Prinsessan, men hon var så liten då så hon kunde inte riktigt vara med. Hur som helst, pärmen innehöll all viktig information - vilka som var våra fiender, en ordlista över vårt hemliga språk, en Mariosång och kanske viktigast av allt - klubbens regler. Först kommer några fina regler om att man inte får bråka, inte retas och att man måste vara hjälpsam. Sedan kommer en regel som jag misstänker att jag skrev utan att ta någon större hänsyn till de andra medlemmarnas åsikter:

Om en medlem ofta bryter mot reglerna får Mario utesluta den medlemmen från Marioligan när han vill. Yoshi eller Luigi får däremot inte utesluta Mario. Men om dom tycker att han ofta bryter mot reglerna måste dom säga till. Då kan Mario gå ur Marioligan och överlämna sin plats som ledare till en annan medlem.

Jag var så ödmjuk och rättvis när jag var liten ;-)

Jag hittade även min allra första skolkalender från 1991/1992:

Måndag 19 augusti
Började i skolan. Regnade somm tusan när lina veronica o jag skulle gå hem.

Tisdag 20 augusti
Fik vår första läsebok. Jik till fritids och lekte med veronica och lina.

Söndag 25 augusti
Jik på kalas hos veronica somm fyllde 7 år i måndas.

Det är härligt att ha vänner som man har känt så länge! Och vid det laget hade vi redan känt varandra i över fem år. De ska åka till Thailand i december och jag känner mig lite ledsen över att jag inte kan dela den upplevelsen med dem. Jag är egentligen inte så lockad av just Phuket, men vi har aldrig varit utomlands ihop och det hade varit roligt att göra det tillsammans. Men när jag tänker tillbaka så har vi gjort så himla mycket annat ihop, och jag är övertygad om att vi kommer stå varandra lika nära om 30 år och fortfarande göra massa roliga saker. Lina och Verra - ni är de bästa kompisar man kan ha och ni kan få solen att lysa även när det rengar somm tusan! <3


Två streck är fler än en etta

Det finns ett städschema inne på toaletten här på Sweco och på datum har städaren först fyllt i 7/1, men på raderna under har han/hon bara skrivit 8/ " och 9/ ". Det är förvisso inget fel med att skriva så, det visar ju att det ska stå samma sak som på raden ovanför och där står det ju 1. Men jag kan inte låta bli att undra varför och tycka att det är lite lustigt. Det kan väl knappast vara jobbigare att skriva ett långt streck än att skriva två korta? :-)

Byta mailadress på msn?

Nu är det min tredje dag på Sweco. Min handledare är inte här och ingen har riktigt koll på vad jag ska göra, så jag har inte haft så värst avancerade arbetsuppgifter de här dagarna - jag har gjort ett enkelt excelldokument, satt etiketter på massa pärmar och läst mer om företaget på deras hemsida. Men alla är väldigt trevliga och på måndag kommer min handledare tillbaka, förhoppningsvis med lite mer givande uppgifter åt mig, så jag tror att jag kommer trivas och att det här kommer att bli en bra praktik!

Jag använder min nya mailadres ([email protected]) mer och mer och vill egentligen göra mig av med rushpower123 helt och hållet. Dock vet jag inte hur jag ska göra med msn. Måste jag göra ett nytt msn-konto och lägga in alla kontakter på nytt, eller går det på något sätt att ändra mailadressen på mitt befintliga msn-konto? Mina mailadresser är kopplade till varandra så jag tycker att det borde gå på något sätt, men jag vet inte hur??

Indien 2008

En liten sammanfattning från Indien. Bättre sent än aldrig...

Vi tillbringade de första dagarna på Candolimstranden där vårt hotell låg. Ron kunde anpassa sig till den indiska kulturen och jag njöt av att vara tillbaka.
 candolimstranden  middag på hotellet


Efter några dagar åkte vi ner till Palolem i södra Goa och stannade där i tre dagar. Det var en vacker strand med palmer som sträckte sig ut mot vattnet. Vi bodde i en liten hydda precis vid stranden - väldigt enkel standard, men det fanns en säng med myggnät, dusch och wc, och mycket mer än så behövde vi inte.

   

Vi tog promenader längs stranden, badade och hoppade i vågorna, drack lassis och färskpressade juicer och provade nya indiska maträtter på olika schack.
 middag frukost 


Vi besökte även Patnem, en liten strand ca 20 minuters gångavstånd söder om Palolem. Det var en lugn och mysig strand med betydligt färre turister än på Palolem. Dock inte lika fin som Agonda, en strand som vi stannade till vid på vägen till Palolem. Det var en otroligt vacker strand - lång och näst intill folktom. I efterhand ångrar vi lite att vi nöjde oss med ett dopp och lunch där - det hade varit mysigt att stanna någon dag.

på väg till patnem patnem Ron på Agonda Jag på Agonda

Efter tre dagar i Palolem var det dags att bege sig tillbaka till Candolim för att inte missa hippiemarknaden i Anjuna. Taxichauffören som körde oss hem körde som en galning - även med indiska mått mätt. Att vi både fick punktering och blev stoppade av polisen säger kanske lite om hur han körde...

punka trafiken

Anjunamarknaden bjöd på en hel del bra shopping. Det var varmt och hektiskt och indierna var ihärdigare än någonsin, men efter ett tag lär man sig faktiskt att koppla bort alla "just look", och kan göra precis det - bara titta. Och då och då ser man något lite extra fint som man kanske rentav köper. Vi blev riktigt duktiga på att pruta!

Anjunamarknaden Folk försäljare paus

Nästa kväll fick Ron feber och kände sig dålig. Dagen därpå stannade vi på hotellet och tog det bara lugnt, men framåt kvällen blev han sämre ändå. Han låg och hade frossa och ont i magen, så tillslut ringde vi till Apollo som skickade dit en läkare. Läkaren gav Ron medicin och sa att om han inte var bättre dagen efter var han tvungen att åka och lämna ett blodprov för att se om det eventuellt kunde vara Malaria. Lyckligtvis hjälpte medicinen och han kände sig mycket bättre nästa morgon, men vi hade några oroliga timmar under natten.

sjuk mediciner

När Ron var frisk bestämde vi oss för att åka upp till norra Goa och besöka Arambol som vi hade hört skulle vara en väldigt lugn och fin strand. Taxichauffören tipsade oss om att åka till Asvem istället, som enligt honom var lugnare. När vi kom dit runt 10 på morgonen såg det väldigt lugnt och folktomt ut, men bara någon timma senare började turisterna strömma till och snart var det som vilken charterstrand som helst. Vi hyrde varsin kajak och paddlade lite, sedan tog vi en taxi vidare till Arambol. När vi kom dit kunde vi snabbt konstatera att inte heller Arambol var speciellt lugnt - det var ungefär som Palolem fast alls lika fint.

siolim church asvem på morgonen

Vi gjorde en chansning till och åkte upp till Querim, Goas allra nordligaste strand. Det var en otroligt mysig och fridfull liten strand! Det fanns ett eller två schack, ett fåtal solstolar och de enda besökarna var vi, en indisk skolklass som hade picknick och några indier som badade längre bort. Det var precis vad vi var ute efter! Tyvärr visade det sig att Querim var så lugnt att det inte ens fanns någonstans att bo, och vid det laget var klockan närmare fyra, så vi njöt en stund av lugnet och sedan åkte vi tillbaka till Candolim igen. Inte riktigt som vi hade tänkt oss, men det blev en trevlig dagsutflykt istället.

skolklass jag på querim querim solnedgång vid querim

På kvällen var det min tur bli sjuk. Jag fick frossa, hög feber och ont i magen och efter någon dag var det bara att ringa läkaren igen. Han gav mig medicin som visserligen inte tog bort magontet helt, men jag blev snabbt bättre och orkade ta vara på de sista dagarna av semestern.

jag sjuk folk på candolim beach tibetansk marknad sista middagen

Vi solade, badade och shoppade lite mer, och vi är jättenöjda med våra två veckor!


Indien är ett härligt land och jag gillar människornas inställning i Goa. Ingenting är omöjligt, allt går att fixa. När jag tittade på en väska men tyckte att axelbandet var för långt så knöt försäljaren helt enkelt en knut på det och så var problemet löst. Så enkelt! Och de verkar inte veta vad stress är överhuvudtaget. Saker tar helt enkelt den tid de tar. Ibland kan man få vänta i över en halvtimma på mat trots att man är enda gästen på restaurangen, men det är bara så det är. Och vad har man egentligen så bråttom till när man är på semester? Vi borde lära oss lite av deras sätt att vara.
   


Gott nytt år!

Nu har vi varit hemma i över en vecka. Vardagsångesten börjar komma smygande, men vi har haft det mysigt och det känns bra att vara hemma.


Vi kom hem tidigt på juldagsmorgonen till en välstädad lägenhet som mamma hade fixat och gjort julfin. Vi åt lite svenskt bröd med julskinka respektive skagenröra och sedan tog vi igen några förlorade sovtimmar. På eftermiddagen bjöd mamma på middag hemma hos henne. Lena var också där och vi hade en trevlig kväll ihop!


I lördags var Lina och Verra här. Vi bytte julklappar och åt tacos och tittade på film till halv fem på morgonen. Dagen efter spelade jag, Verra och Ron tv-spel större delen av dagen. Det var en jättetrevlig och välbehövlig slapparhelg!



Jag har tittat lite på rean, tagit ett par kalla vinterpromenader och så har jag och Ron blivit helt fast i One Tree Hill.


Det nya året firades in med jättegod middag hemma hos Robin och sedan fest som Mikaela och Lina höll i. Vi kom hem halv fem på morgonen och jag mådde lite sådär igår... Ron väckte mig vid tre och då var det bara att pallra sig upp, ta en dusch och sedan åka och fira mammas födelsedag. Hon fyller inte år på årets bästa dag, men det var trevligt! Vi åt jättegod pasta på Parma och sedan gick vi hem till mamma där det bjöds på kaffe och tårta.





Under 2008 har det hänt lite konstiga och tråkiga saker, men överlag har det varit ett ganska bra år. Det blir spännande att se vad 2009 har att bjuda på!


RSS 2.0