Kommunfullmäktigekandidat

Idag var det sista gången på politikerutbildningen. Annika Hirvonen var där och föreläste och hon imponerade stort på mig. En 20-årig tjej som bland annat är språkrör för Grön Ungdom, har suttit med i två nämnder i Sundbyberg och jobbar som politisk sekreterare i Solna. Hon är dessutom en ren naturbegåvning på att prata och föra fram ett budskap. Kanonduktig tjej!

Gustaf Wiberg som håller i utbildningen har tidigare föreslagit att jag borde kandidera till kommunfullmäktige i Sundbyberg då det behövs fler kvinnor. Tanken var lockande, men jag bestämde mig för att avstå därför att jag känner att jag inte är tillräckligt insatt.

Efter föreläsningen idag stod jag och pratade lite med Gustaf och Annika och när jag gick därifrån hade de på något sätt övertalat mig att ändå ställa upp. Så nu är jag alltså kommunfullmäktigekandidat... Märkligt.


Jag ska sakna dig imorgon

Det var länge sedan jag var så arg och upprörd som jag var i förmiddags. Nu har det lagt sig lite och jag känner mig mest bara oförstående och lite sorgsen. Det har varit en jobbig dag.

Jag ville leva farligt
så jag slängde mina skor
Men när man väntat alltför länge
blir inget som man tror...

 


Svininfluensa

På fredag börjar julborden och sedan är det full fart i drygt tre veckor framåt. Jag har knappt tid att göra sådant som jag faktiskt måste göra och jag har verkligen inte tid att bli sjuk. Därför har jag utvecklat någon slags hypokondri och är nu nästan övertygad om att jag ungefär lagom till julbordsruschen kommer att drabbas av svininfluensa eller någon annan otrevlig åkomma. Känner jag mig inte lite febrig? Visst hostar jag onormalt mycket? Jo, jag har nog bestämt lite ont i halsen... Svininfluensa på väg, helt klart. Bara för att det skulle vara så oerhört opassande och otimat.

Tänk om man ändå vore under 18, gravid eller tillhörde en riskgrupp. Men nä, jag är "övrig invånare" och ska tydligen inte kunna smittas lika lätt... Men jag känner ju att den är på väg!


Trevlig måndag utan kör

Igår var jag och Lina på Miljöpartiets after work på Scandic Malmen. Vi drack lite vin och lyssnade på Peter Eriksson och Carola Magnusson som pratade om mat och klimat. Det var en inspirerande kväll och jag vill absolut att mina framtida barn ska gå i en av de skolor där Carola Magnusson är matansvarig! Inget halvfabrikat där inte!

Efter after worken fick vi spontant för oss att traska över till Filmstaden och köpa biljetter till New Moon. Tyckte inte att den var lika överraskande bra som ettan (som jag hade väldigt låga förväntningar på), men ändå bra och helt klart sevärd! När filmen var slut avslutade vi kvällen med en promenad genom Slussen och Gamla stan.

Det blev faktiskt en väldigt trevlig måndagkväll trots att det inte var någon kör!


Myskväll och kurdisk afton

Igår var det myskväll med tjejerna. Vi var hemma hos Lina och lagade god strömming- och sillmiddag och tittade på film. Sådana dagar är de bästa!



Idag var det kulturafton med kurdiskt tema på Röda Korset i Bergshamra. Det var ett första steg i samarbetet mellan Globalgruppen och träna svenska-gruppen och det blev riktigt lyckat! En representant från Röda Korset berättade om kurdernas situation idag, vi fick besök av en kurdisk dansgrupp och det bjöds på fantastiskt god mat! Efter en lyckad eftermiddag avslutade jag kvällen med nya Wallanderfilmen och popcorn hemma hos systrarna Godin. Har varit otroligt skönt och avkopplande med en helt pluggfri helg! Fler sådana tack!


Pacemaker


Jag tror att jag är mera kär i kärleken i sig än dig, förlåt
men det sitter mest i skallen
Jag tänker, grubblar, velar mer än känner, längtar, trånar och går åt
är jag hjärtlös och förfallen?

Vi petar sönder allt och tappar allt vi nånsin kunnat nå
tills bara skulden gör oss två
Det är bara tur att hjärtat klappar ändå


Dagen går det mulnar strax, jag tror att det är dags att gå på fest
Vi måste göra nåt åt ledan
Vad var det som gick snett, vi gjorde rätt och nu gör vi fel i ren protest
Har vi nött varandra redan?

Vi lever sönder samma dagar, vad ska vi prata om idag?
Var det du som blev som jag?

Alla ögonblick vi jagar för att vara nånting mer än bra att ha

Stjärnor glittrar vackert och det vimlar
av passioner kan det tyckas
Men inga stjärnor, inga himlar
över dom som inte lyckas

Jag tror att du har fastnat mer för tvåsamhet som grej än för mig trots allt
Det är så skönt när allt fungerar
Det skulle vara vackert, starkt och varmt, men det känns fult och kalt och kallt
Det är så trist när allt stagnerar

Ingen vill förlora, vara den som fick ett tack
vara den som inte stack
när tankar blev för stora och sprack

Det var jag med allt mitt snack om större ensamhet och plats att tänka på
Det var du och dina vänner
Jag tror att jag är mera kär i kärleken i sig än dig, hurså?
Det blir fel hur man än känner

Det är så konstigt att försvinna, det känns så dumt att stanna kvar
Så befängt att leta svar
Det finns ingen eld som orkar brinna, inga röda mattor och ingen stolt fanfar


Men stjärnor glittrar vackert och det vimlar
av passioner kan det tyckas
Men inga stjärnor, inga himlar
över dom som inte lyckas

Som en skymt i varandras blickar innan allting faller loss
Som ett konstgjort litet bloss
Som en pacemaker som tickar för oss



After tenta

Är nyss hemkommen efter trevligt öldrickande på Söder med några klasskompisar. Vi körde en "after tenta" och firade att monstertentan äntligen är över. Alla verkade tycka att den var ganska svår. Själv satt jag och skrev i fem timmar, ända in i sista minuten, ändå blev det stressigt på slutet. Jag hoppas att jag får godkänt så att jag i alla fall för ett tag kan släppa de här landskapsutvecklande processerna. Är faktiskt lite trött på allt vad landskapsutveckling heter just nu och ser fram emot att påbörja ett lite mer samhällsinriktat moment på måndag!


Konsert med kören

I förrgår hade vi konsert med kören. Det var så jäkla kul och det gick riktigt riktigt bra! Vill nog påstå att det här var en av våra bästa konserter hittills. Charlotte Perelli kom och gästade oss också och vi sjöng ett par låtar med henne. Det var kul. Men allra bäst var det när vi sjöng "tro" och "I wanna know what love is" - världsklass enligt Gabriel och jag är nästan beredd att hålla med. Nu väntar tre långa månader innan "juluppehållet" (snarare kvartalsuppehållet) är över.


Flashmob och annorlunda utekväll

Igår var det äntligen dags för den hemliga dagen med kören. Vi medverkade i en flashmob på uppdrag av Radiotjänst och sjöng "tv-avgiftslåten" för några mycket överraskade personer på fyra utvalda platser. Reaktionerna var underbara och vi hade sjukt roligt!


Det kommer nog fler klipp sen av bättre kvalitet, men det här var det bästa jag hittade nu.

På kvällen skulle jag och Lina gå ut. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, men det blev en lyckad kväll ändå! Vi började med att ta en tur till Ikea tillsammans med våra mammor. Efter att ha inhandlat hundbajspåsar och värmeljus (vilken himla tur att vi åkte med! ;)) åkte jag och Lina hem till henne. Där delade vi en flaska vin och lyssnade på låtarna inför konserten med kören imorgon. När vi väl hade gjort oss i ordning och skulle in till stan insåg vi att klockan var över ett, men vi bestämde oss för att ändå åka in till söder och hitta något trevligt ställe där. På tunnelbanan blev vi sjukt sugna på potatisgratäng, så vi gjorde ett stopp på Max på Vasagatan och blev kvar där ett tag. Halv tre gick vi till Bishops Arms och tog varsin cider, sedan åkte vi hem. Inte precis en klassisk utekväll, men ändå en väldigt rolig sådan! :-)


Man väcker en ångest när man släcker en annan


Fast vi båda vill
mer än någonting annat
så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest
när man släcker en annan


Byt politik - inte klimat

Tidigare idag var jag och lyssnade på Maria Wetterstrands föreläsning "Byt politik - inte klimat". Hon var bra och hade, inte helt oväntat, mycket intressant att säga.

Diskuterade lite häromdagen med en vän vars kompis är sverigedemokrat. Jag insåg då att jag har haft någon slags naiv föreställning om att de flesta sverigedemokraters åsikter inte är så djupt förankrade. Att de kanske är lite arga på samhället eller av annan anledning vill göra någon form av revolt och att många av dem skulle kunna "talas till rätta". Så är det förstås inte. I vissa fall går det nog, men säkert inte i större utsträckning än tvärtom. Det var en lite skrämmande insikt - att det förmodligen skulle vara lika omöjligt och hopplöst för mig att föra ett resonemang med och "omvända" en sverigedemokrat, som det skulle vara för en sverigedemokrat att "omvända" mig. Helt lönlöst med andra ord.

 


Pink

Jag känner mig helt lycklig efter Pinks konsert igår, den var så fantastiskt bra!

Vi började kvällen med att avnjuta varsin fish & chips på Restaurang London. Lika gott som alltid! Därefter tog vi oss vidare in till Globen och blev positivt överraskade av att vi faktiskt hade mycket bättre platser än vi trott. Pink genomförde en grym konsert och hade otroligt bra kontakt med publiken hela tiden. Dessutom hade hon ett riktigt bra avslut på hela showen.

Nöjda och glada åkte vi in till stan och avslutade kvällen med ett par öl och cider på Laughing Duck.

Hade en helt underbar kväll! Tack Madeleine!


Grönt höstmöte i Göteborg

Har tillbringat två dagar i Göteborg på Gröna Studenters höstmöte. Har haft det jättebra och är riktigt nöjd med helgen! Intressanta föreläsningar, trevliga människor, en mysig promenad genom hela Göteborg och avslutningsvis en rolig tågresa.

Morgondagen måste spenderas med underbara Geosystems (önskar att den kunde läsa ut sig av sig själv), men på kvällen blir det körgenrep! Och i övermorgon Pink i Globen - längtar!


Jag kan inte skilja på


Det är dags att tänka efter
Och jag vill inte följa med
Det har regnat hela sommarn
Och jag känner med det

Jag ville vänta tills du fråga
Och du frågade tillslut
Jag hörde sånger i mitt huvud
Men de kom aldrig ut

Och jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
Och jag inte skilja på om jag vill va med dig
Och jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
Och jag kan inte skilja på om jag vill skada dig
Men du om nån borde förstå att man inte gör såhär mot mig

Du ville prata häromdagen
Och helt plötsligt blev det tyst
Och jag undra vad som hände
Vi som skrattade nyss

Nu tror du säker att jag hoppas
På nåt som aldrig ska bli av
Men jag har aldrig lyssnat när du lovat
Aldrig ställt några krav

Och jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
Och jag inte skilja på om jag vill va med dig
Och jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
Och jag kan inte skilja på om jag vill skada på
Men du om nån borde förstå att man inte gör såhär mot mig

Vi tar en paus och lämnar rummet
Nu släpper du min hand
På varsin sida av vägen
Som en främling för varann

Jag vet precis vad du känner
Fast du aldrig sagt ett ord
Du har viljan att bli större
Här är du redan stor

Och jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
Och jag inte skilja på om jag vill va med dig
Och jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
Och jag kan inte skilja på om jag vill skada på
Men du om nån borde förstå att man inte gör såhär mot mig


Bortglömd

Det stör mig lite. Bara en skitsak egentligen, men flera skitsaker kan bli en ganska stor sak till slut. Nu blev den lite större.


Populär liten melodislinga...

De två första klippen har jag haft med i ett tidigare inlägg. Det är introt i "Hepsin senin mi" som är ruskigt likt en liten snutt 1.11 in i "Stort liv". Efter att ha hört "Shark in the water" insåg jag att jag var tvungen att uppdatera det här inlägget - lyssna på introt.






Nöjd med helgen

I fredags passade jag Hannes några timmar medan hans föräldrar var på fest. Fick tid och ro till att plugga och så blev jag några hundralappar rikare. Perfekt!

Igår var jag på bio och såg "allt för min syster" med Verra och Fredrika. Väldigt bra och helt klart sevärd, men helst ska man nog gå och se en komedi direkt efter... Det var mycket snörvlande bland publiken!

På kvällen gick jag, mamma och Lillbritt till kyrkogården och tände ljus på mormors och morfars grav. Sedan tog vi en långpromenad hem till mamma där vi åt god middag, fruktsallad och tittade på bilder från Lillbritts och Gunnars USA-resa. En lugn och väldigt trevlig kväll!

Idag har jag ägnat i stort sett hela dagen åt att skriva klart fältrapporterna som jag haft över en vecka på mig att skriva (varför börja med något i tid när man kan stressa i sista sekunden?) Hur som helst känns det skönt att de är klara och inskickade nu!

Men det bästa med hela helgen har förstås varit att ha lilla Teddy här! Det känns lite tomt och ensamt nu när jag har lämnat hem honom.

Och nej, jag har inte ångest över att det är måndag imorgon... Det tänker jag få när jag vaknar imorgon bitti istället! ;)


RSS 2.0