Tankar som snurrar...


Att man kan bli så trött av sina egna tankar och funderingar!

Det börjar dra ihop sig...

Långhelgen som skulle bli så lång och härlig försvann snabbt. Jag träffade en mysig grosser (hund) med trevlig ägare och blev lite sugen på att skaffa en sådan (hund alltså ;)). Deltog även på en prova på-dag i spår och lydnad med massa fina rottisar (och blev såklart sugen på att skaffa en sådan också). Har dessutom varit på centralbadet och avnjutit en god frukost, bubblat bubbelpool och badat gemensam bastu där det satt en kille som antingen inte fattade att det var en gemensam bastu, eller också var det precis det han gjorde... Han missade i alla fall både badkläder och handduk. Det var lite märkligt.

Annars har jag mest haft fullt upp med mitt examensarbete som snart är helt färdigt. Rapporten skickades in i tisdags och på onsdag ska det redovisas i skolan. Det känns skönt att bli klar med det, men jag kommer sakna att åka till Norsborg om dagarna trots att jag förbannar den evighetslånga tunnelbanefärden varje morgon och halvt fryser ihjäl på mitt iskalla rum. Alla är så snälla och trevliga, min handledare är kanonbra och stämningen där ute är allmänt mysig. Jag tycker om att vara där och känner att jag inte riktigt vill sluta. Och de bjöd på tårta idag, det tyckte jag var gulligt! :-)

På kvällen blev jag bjuden på middag hemma hos Verras föräldrar och sedan gick hon och jag en obligatorisk runda i regnet på Sundbybergs vårmarknad. Det ser i princip likadant ut varje år och är egentligen inte speciellt spännande alls, men det hör liksom till att gå dit en liten stund och titta i alla fall.


Knivman och varningsskott i Rissne

Imorse när jag gick till tunnelbanan så var halva ängen vid Rissne Torg avspärrad och två poliser gick och letade efter något med metalldetektorer. Sedan läste jag följande på Aftonbladet.se:

En person går runt med en kniv i handen vid Dragonplan i Rissne, norr om Stockholm.

Polisen får larmet 20:43. När patrullerna kommer till platsen fortsätter mannen att bete sig aggressivt.

Eftersom mannen är skadad i armen tillkallar polisen en sjuksköterska. Mannen försöker då sparka ner henne. Situationen eskalerar tills polisen blir tvungna att avlossa varningsskott.

Mannen kan gripas, misstänkt för olaga hot.

Det är mina trygga kvarter det! (Jag som hoppades att poliserna bara letade efter min kamera ;o))


Okulärbesiktning

Äntligen! Hittills har alla resultat bara känts helt ologiska och svårtolkade, men nu när jag gjorde en okulärbesiktning så kunde jag faktiskt se ett samband!


Har förövrigt fått en bok som innehåller en hel del bra information till min rapport, men den är lite jobbig att läsa. Den är från 30-talet och första meningen lyder "Snabbfiltren äro vid Lovöverket till antalet 16, vardera med 30 m2 area." :-D


Okulärbesiktning är ett ord som jag nyligen har lärt mig och som jag snabbt blivit förtjust i. Det betyder helt enkelt att man undersöker något genom att titta på det; inget avancerat alls med andra ord, men det låter ju väldigt tjusigt! :-)


  


Mentaltest

Igår var jag och tittade på Rottweilerklubbens MT på Södertälje Brukshundsklubb. Kortfattat så är MT ett test där man testar hundens olika egenskaper för att få en uppfattning om dess mentala status. Man testar bland annat hundens leklust, rädsla, aggressivitet m.m. och sedan poängsätts hunden utifrån hur den reagerar i de olika momenten.

Det var väldigt intressant och lärorikt att se hur hundarna reagerade och löste vissa uppgifter! Och självklart kul att få träffa massa fina rottisar :-)

Drömhus

Jag tycker att det är ganska mysigt att sitta och titta på husannonser och drömma mig bort lite. Hittade nyss mitt drömhus som visserligen ligger i Farsta, men så länge det går att åka kommunalt så skulle jag kunna tänka mig att bo lite längre bort från stan.

Ett radhus på 130 kvadrat med 5 rum och kök och en tomt på 247 kvadrat för under 3 miljoner. Jag låter bilderna tala för sig själva:

Vardagsrum

Kök

Sovrum

Sparum

Bastu

Sparum



Det vore nåt det!


Ja. Eller nej. Eller vadå?

Verra verkade ha lite svårt att ha en egen åsikt igår:

Verra: Jag hade trott att den skulle vara godare
Jag: Jag tyckte att den var riktigt god
Verra: Mm.
(sades som om hon verkligen höll med mig)

Jag: Tycker ni också att det är gott att blanda varmt och kallt?
Verra: Ja. Eller nej. Eller vadå?

Vi hade en jättetrevlig kväll igår, jag, Verra och Lina. Vi lagade god tortelini med gorgonzolasås och till efterrätt lyckades vi enas om glass med daimgrädde, banan, maränger och chokladsås. Vi hade tankar på att köpa melon eller något annat lite nyttigare, men trots allt är det ju faktiskt efterrätten som brukar stå i fokus när vi tre lagar mat och så fick det bli även denna gång! :-)

Brist på motivation

Jag förstår inte att det ska vara så himla svårt att uppbringa lite motivation och bara ta tag i det man ska göra! Jag vet ju att jag kommer få det tokstressigt på slutet annars, men ändå känner jag mig helt omotiverad och gör precis allt annat än det jag borde... Att man aldrig lär sig!

Jobbigt att föra över bilder från kameran...

Den främsta anledningen till att jag varit så extremt dålig på att uppdatera bloggen är tidsbrist, jag har haft fullt upp i flera veckor. Den andra anledningen är lathet. Det har funnits tillfällen då jag satt mig ner och tänkt skriva, men så kommer jag på att jag vill lägga in bilder också eftersom jag tycker att det ser lite roligare ut då. Då blir det plötsligt jobbigare, för oftast ligger bilderna fortfarande kvar i kameran. Egentligen är det ju hur enkelt som helst att bara koppla in den och föra över bilderna till datorn, men när jag redan är lite stressad och har ont om tid så har jag istället tänkt "nä, jag skriver i bloggen imorgon istället..." Därav den dåliga uppdateringen.


Sedan sist har jag bland annat varit på allsångskryssning med Verra, Madeleine och Fredrika. Galaxy var väl inte så mycket att hurra över, men vi hade himla roligt i alla fall och roade oss på ett icke-typiskt ungdomssätt: Vi åt middagsbuffé och drack inte upp de gratis vinflaskorna på bordet för att vi inte tyckte att det var gott. Istället drack vi äppeljuice med salt i (det var inte heller gott). Vi gick och la oss tidigt för att vara pigga nästa dag och åt glatt av frukostbuffén klockan 8. Vi spelade spel, gratis bingo och sjöng allsång med Gabriel och Svenne och Lotta (inte Moraträsk!) Ett roligt dygn och trevligt sällskap!


Jag och Ron har varit i Karlskoga och hälsat på hans släkt. Vi bodde hos hans moster och umgicks en del med hans mormor och morfar. Bland annat tittade vi på deras nya lägenhet på 110 kvadrat med balkong på 21 kvadrat och som de hade betalat 45 000 för... Lite skillnad i pris jämfört med här. Vi passade även på att träffa Rons halvbror och halvsyster när vi var där.

Ron, Jimmy & Camilla

Jimmy & Ron

Jag och pappa har varit på konsert och sett Jackson Browne. Det var en bra konsert och framför allt väldigt duktiga bakgrundssångerskor! Hade gärna sett en konsert med bara dem :-)

Jag har fått sommarjobb! Tappade modet lite när jag inte kom in på sommarkursen jag hade sökt och sedan sökte sommarjobb på en restaurang som visade sig ha fått in 800 ansökningar. Det såg mörkt ut ett tag, men efter lite ihärdigt jobbsökande så fick jag jobb på ett äldreboende i Solna. Personalen verkar trevlig, lönen är över förväntan och arbetstiderna känns bra.


Vi har varit lite mer hundvakt åt Molly. Hon är så söt och det är mysigt att få ha henne hos oss!


Molly badar

Molly & Ron busar

Ja just det... Jag har tappat bort vår (Rons) nya kamera. Av någon outgrundlig anledning tyckte jag att det var en bra idé att lägga den i den jackfickan som jag ju visste att det var hål i. Såklart låg kameran inte kvar i fickan när vi kom hem. Kanske uppdaterar jag bloggen lite oftare nu när jag inte behöver bekymra mig om att ladda över bilder från kameran...

RSS 2.0