Födelsedagar

Jag har medvetet låtit bli att skriva på några dagar nu med förhoppningen att fler ska kommentera mitt senaste inlägg. Är inte alldeles nöjd, men glad över att några vågade ge sig till känna i alla fall :-)

Sedan i fredags har jag firat två födelsedagar. Först var det Sara som fyllde 12. Då var vi hemma hos dem och grillade och åt tårta och dagen därpå fortsatte firandet på gröna lund då jag och Ron följde med Sara och hennes kompis eftersom de inte fick gå dit själva. Det var trevligt. Äntligen fick jag äta min efterlängtade langos och åka Insane!

Idag var det Rons tur att fylla år. Mamma kom över på eftermiddagen och vi firade i all enkelhet med hemlagad chicken tikka masala och en god fruktsallad till efterrätt.

  



Jag känner mig lite pirrig och nervös och hoppas att ovissheten försvinner med ett viktigt samtal imorgon...

Nu är det sovdags!


Vem där?

För kanske ett halvår sedan eller så hade jag ca 3-4 stadiga läsare och ibland lite fler. Nu har jag ju varit ganska dålig på att blogga under en tid så jag trodde att jag hade tappat de få läsarna jag hade och att det kanske bara är Verra och Kajsa som läser (de är de enda som skrivit kommentarer på väldigt länge). Men när jag kikade på statistiken idag så såg det ut som om jag har i alla fall 5-6 stadiga läsare och då väcktes såklart min nyfikenhet igen. Vilka är det mer än Verra och Kajsa?? Jag tycker bara att det är roligt när folk läser min blogg, men det är ju lite kul att veta vilka man skriver för :-)

Adressen till bloggen ligger ute på facebook så det kan ju egentligen vara vem som helst av mina vänner där, vilket förstås gör mig ännu mer nyfiken. Sist jag frågade vilka som läser så var ni lite blyga och ville inte riktigt svara, jag hoppas på fler kommentarer den här gången!

Michael Jackson

Jag har visserligen aldrig varit något jättestort fan, men visst känner man en viss respekt för honom (åtminstone rent musikaliskt). Jag är uppvuxen med hans musik och det känns konstigt och overkligt att han är död (även om det kanske inte är helt förvånande).



Picknick, dans och ingen tandborstning

Igår mötte jag upp Verra, Madeleine och Teddy för mysig picknicklunch i Tornparken. Vi satt i gräset och njöt av solen medan vi åt god caesarsallad, jordgubbar och hembakade cupcakes. Teddy passade på att roffa åt sig av maten så fort han fick tillfälle, vilket resulterade i att han fick dressing runt hela nosen och förstörde våra jordgubbar som han bara tuggade lite på och sedan spottade ut. Han är så himla söt och kan verkligen lyckas se riktigt oskyldig ut, så man kan inte göra annat än att skratta åt honom. Skrutthund!

Efter ett par timmar i solen förflyttade vi oss till Gröna stugan där vi avnjöt varsin glass innan det var dags att bege sig hemåt.

På kvällen var jag och dansade med Hanna. De har en vikarie nu under sommaren som visserligen verkade trevlig, men dansen var mest koordinationsträning och inte så mycket motion, så vi avslutade vår träning med en promenad runt Lötsjön innan vi gick hem.

Väl hemma tog jag en dusch, pratade med Ron och somnade för första gången på många år utan att borsta tänderna, vilket jag ska vara riktigt utmattad för att göra. Jag är såndär som envisas med att alltid borsta tänderna innan jag går och lägger mig, hur trött jag än är. Men igår var jag alltså så trött att jag faktiskt missade tandborstningen. Och så blev jag väckt klockan 8 imorse av att grannen började klippa gräset på sin lilla uteplats. Inte ok!


Sommarjobb

Nu har sommarjobbet kommit igång på riktigt. Det är ju inte alls det här jag vill hålla på med och jag känner mig ganska oinspirerad, men med tanke på hur sent jag började söka sommarjobb får jag vara glad att jag överhuvudtaget fick något. Och hur gärna jag än hade velat vara ute i Norsborg så måste jag erkänna att det är ganska skönt att bara ha 20 minuters resväg till jobbet - på cykel dessutom. Och arbetstiderna är ganska bra. Och kanske kan jag göra livet lite ljusare för några människor under sommaren och det är värt mycket. Sådär, bättre än så kan jag inte intala mig själv att vara nöjd med jobbet, men det räcker kanske för att uppbringa tillräckligt med motivation i ett par månader i alla fall.

Examensarbetet är nu helt färdigt; presentationerna är avklarade och den slutgiltiga rapporten inskickad. Jag känner mig lite rastlös och vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu när jag inte jobbar så långa dagar och inte har någon rapport som ligger och väntar när jag kommer hem. För första gången på väldigt länge känner jag att tiden faktiskt räcker till och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den.

Midsommar i Hamra

Midsommar firades som vanligt uppe i Hamra och som vanligt var det regnigt, kallt och massor av mygg. Men med regnkläder, fleecetröja och indiskt myggmedel kunde vi inte klaga!

På förmiddagen var det dans kring midsommarstången nere på Näset och sedan åkte vi runt i byn på flaket efter Kalle och hans traktor. På eftermiddagen var vi hembjudna till Anna-Greta där Inga stått i köket i flera dagar för att kunna bjuda oss på sin fantastiska mat. Efter middagen deltog vi allihop i en femkamp som barnen hade organiserat.

På midsommardagen kom Ulf och Margareta från Idre och även då blev det fest med god middag och lekar.

Utöver midsommarfirandet hann vi även med lite fiske, skogspromenader, kortspel och avkoppling. Det är alltid lika skönt att komma upp till Hamra och få lite lugn och ro. Hade gärna stannat några dagar till!


Finbesök

Har haft finbesök från Helsingborg i några dagar, därav det lilla uppehållet i bloggen.

Jag hämtade Angelica på stationen i lördags eftermiddag och så åkte vi hem hit och provade kläder och gjorde oss i ordning inför kvällen. Ron och Robin stod för middagen och serverade jättegod kyckling och bränd potatis. Därefter begav vi oss hem till Rickie som hade sin 25-årsfest och senare gick vi vidare till Garbo. Det var en rolig kväll som blev lite extra minnesvärd av att vi, sju personer, satt fast i Rickies hiss i 45 minuter. Under andra omständigheter hade det inte varit speciellt roligt alls, men vi var på bra humör och stämde upp i allsång, så det var nästan lite trevligt att sitta där. Hemma hos Rickie hade vi även väldigt kul när Anglica på sin skånska frågade mig om jag hade is och en kille som stod bredvid blev lite småchockad då han trodde att hon hade frågat "Har du aids?" Det är inte alltid så lätt med dialekter ;-)

På söndagen mådde vi som vi förtjänade, men vi tog oss samman och mötte upp Verra för att åka och titta på Titanic-utställningen vid Vasamuseet. Den var väldigt fascinerande och rekommenderas varmt!

Måndagen ägnades mest åt shopping. Det finns ganska många butiker här som inte finns i Helsingborg och jag tror att vi avverkade varenda en. Jag fick med mig några fina tröjor och ett par söta skor hem. Efter x antal timmar i stan tyckte vi att vi hade gjort oss förtjänta av en riktig myskväll, så vi bunkrade upp med ost, oliver och två filmer. Natt på museet 2 var lite småkul, men inte alls lika bra som ettan. He's just not that into you var en riktig tjejfilm - inte så rolig som jag hade förväntat mig, men vi satt och log igenkännande ganska ofta. Jag tror att de allra flesta tjejer kan känna igen sig i den filmen, så på det viset var den ganska kul.

Idag blev det lunch ute i solen innan jag följde Angelica till tåget och åkte vidare till Norsborg för att presentera mitt examensarbete för dem. Jag var lite nervös innan men jag tror att det gick ganska bra. Är fortfarande lite arg på mig själv för att jag inte sökte sommarjobb hos dem i tid, jag hade så mycket hellre velat vara där!

Nu är det dags att packa väskan och tidigt imorgon bitti bär det av till Hamra för att fira midsommar med släkten. Ska bli skönt att komma upp och koppla av lite!

Smartare av icke-intelligenta tv-program?

Jag har motvilligt insett att jag gillar att titta på sådana där ytliga tramsprogram som visas på trean och MTV. Cribs, Paris Hilton's new BFF, My super sweet 16, X-effect, Momma's boys o.s.v.... Missförstå mig inte nu, det är inte så att jag skyndar mig hem för att inte missa den bortskämda 16-åringens party eller bunkrar upp i soffan för att se när ett gäng blonderade tjejer tävlar om att bli Paris Hiltons nya bästis, men om jag slår på TV:n för att se om det visas något vettigt, vilket det oftast inte gör, så händer det titt som tätt att jag fastnar framför något sådant här program och jag tycker faktiskt att det kan vara ganska trevligt. Kanske beror det på att jag själv känner mig lite extra smart då?

Jag tänkte att nu när jag redan erkänt att jag kan sitta och spela Harpan i en timma så kan jag ju lika gärna komma med lite fler icke-intelligenta avslöjanden om mig själv.

Harpan

Insåg just att jag ägnat över en timma åt att lägga patienten Harpan på datorn... Det kan nog tolkas som både brist på självdiciplin (egentligen ska jag jobba på min presentation) och brist på vettiga intressen.


Formaldehyd

Igår köpte jag en nagelförstärkning som jag var väldigt nöjd med i några timmar tills jag fick reda på att den innehåller formaldehyd som tydligen är ett allergi- och cancerframkallande ämne. Är lite sur på expediten som glatt rekommenderade mig att köpa det, men mest sur över att det ens är tillåtet att stoppa sådana ämnen i produkter som man har på kroppen. Det kan tydligen finnas i annan kosmetika också. Så nu vet ni det.

Visserligen är ju var och varannan produkt som tillverkas idag hälsoskadlig på ett eller annat sätt, men i den mån det går kan man ju åtminstone undvika sådant som man vet är dåligt. 



9 juni

10 år sedan... Vet inte vem den där bilisten var, men är evigt tacksam över hans/hennes ihärdiga tutande som väckte alla. Det hade nog inte slutat lika bra annars.


Tjejkväll och EU-val

I lördags var jag på Elektra och käkade god middag med Ron, Hanna, Rickard och Rickie. Killarna skulle ut på stan sedan för en grabbkväll, så jag och Hanna bestämde oss för en tjejkväll och fick i oss alldeles för mycket vin och diverse drinkar. Men roligt hade vi!

Igår blev det en riktig slappardag med tacos och film, plus givetvis en liten promenad till Rissneskolan för röstning.  

Jag tycker nog att det var ett ganska bra val. De gröna var den politiska grupp som procentuellt steg mest i Europaparlamentet, bortsett från "övriga" och även om de fortfarande har ganska få mandat i jämförelse med de andra grupperna så är det ändå en klar förbättring.


Rösta grönt i EU-valet!

Jag är egentligen jättedålig på politik och om det vore riksdagsval imorgon skulle jag kanske inte vara riktigt säker på vilket parti jag skulle rösta på. Då är det ju så många frågor att ta hänsyn till. Men i EU-valet är jag alldeles bombsäker på var min röst hamnar. Ekonomisk kris, javisst, men om man ska vara lite mindre egoistisk och tänka långsiktigt så har vi ju faktiskt en betydligt större kris än så att ta hänsyn till.


Miljöpartiet är det enda av de sju riksdagspartierna som kraftigt vill skärpa EU:s klimatmål. Det är också det enda partiet som helt och fullt ser flygskatt och global skatt på flygbränsle som någonting positivt. De vill satsa på en utbyggnad av järnvägar istället för fler motorvägar och är tillsammans med Centerpartiet ensamma om att vilja införa en EU-miljödomstol för att lättare kunna döma företag som bryter mot miljölagstiftningen.


Miljöpartiet och Vänsterpartiet är de enda partierna som inte vill godkänna Lissabonfördraget. Kortfattat innebär fördraget att mer makt ges till EU och mindre till de enskilda länderna. Miljöpartiet anser att det ska hållas en folkomröstning om Lissabonfördraget.


Miljöpartiet tror att EU kan ge en bättre utveckling för mänskliga rättigheter och ett hållbart klimat, men tycker att EU:s ansvarsområden bör begränsas och anser att beslut främst ska fattas av dem som berörs av dem. De tycker att varje medlemsland själv ska få välja vilka delar av EU-arbetet de vill vara med i.


Miljöpartiet vill överlag stärka demokratin och ge mer makt åt folket istället för att flytta bort makten till byråkrater långt bort från väljarna. De tror på en deltagande demokrati där folkets direkta inflytande är större än idag och vill bland annat öppna riksdagens utskottsmöten för allmänheten samt göra det lättare att kräva folkomröstningar i stora viktiga frågor.


Dessutom jobbar Miljöpartiet för lika rättigheter och vill att Sverige och de rika länderna ska ta mer ansvar för människor som söker skydd inom EU. De ser till barnens bästa och tycker att större hänsyn till FN:s barnkonvention ska tas och vill även förbättra äldrevården genom att införa fler alternativ och valmöjligheter. De vill förenkla socialförsäkringssystemet och ge bättre stöd åt personer med särskilda behov och de jobbar för att minska de fördomar som finns mot psykiska funktionshinder. De vill se över den felaktiga läkemedelsanvändningen och vill att den ska bli mer effektiv samt att miljömärkning av läkemedel ska införas. De arbetar också för en mer restriktiv alkohol- och narkotikapolitik.


Kampanjbanner - Rösta för bättre klimat den 7 juni

Jag hade inte tänkt smutskasta några andra partier, men vill ändå nämna att gällande flygskatt och skatt på flygbränsle så är Moderaterna det enda partiet som helt tar avstånd från det. Inte heller tycker de att mängden alkohol man får ta med sig mellan EU-länder behöver minskas (idag är mängden 10 liter sprit, 20 liter starkvin, 90 liter vin och 110 liter öl per person). Det är dessutom det enda partiet som inte tycker att papperslösa utan uppehållstillstånd ska ha rätt till skolgång och akut sjukvård.

Så, nu har jag sagt mitt, sedan röstar ni ju som ni vill.


Nyutexaminerad miljötekniker

Igår presenterade vi våra examensarbeten, opponerade på varandra och blev bjudna på avslutningslunch i skolan. Det var en trevlig dag! Både presentationen och opponeringen gick bra och vid lunchen blev jag glatt överraskad då skolans VD skulle dela ut ett stipendium för "utmärkta studieresultat" och det blev jag som fick det! Det var ingen stor summa pengar, men jag blev väldigt glad över själva grejen och det känns extra roligt att jag lagt ner så mycket tid på skolan under de här två åren.

På eftermiddagen promenerade jag runt i sumpan med Verra och njöt av att vi båda är klara med våra examensarbeten. Sedan åt vi god grekisk middag hemma hos hennes föräldrar.

Kvällen avslutades med vin, oliver och kortspel med Ron på balkongen.

Nu är det nog dags att söka lite jobb...


Grattis Molly!

Hon har hängt med länge nu... Idag blir vår fina tjej tonåring!


Vårkonsert och Hermans

Igår hade Unisoul Music sin årliga vårkonsert och jag deltog som solist och sjöng en balladversion av Robyns "be mine". Det gick riktigt bra trots ett mindre lyckat genrep och jag känner mig nöjd med dagen! Pappa blev (inte helt oväntat) lite sen, men han hann höra mig sjunga och jag är väldigt glad över att han kom. Är såklart glad över att Verra, mamma och Ron var där också, med det är liksom inte lika ovanligt som att pappa kommer :-)

Efteråt blev det middag på Hermans. God mat och underbart väder! Det var mysigt. Fler dagar som denna!


RSS 2.0