I mobilens våld

Jag har skaffat mig en ny mobil! En tunn och fin nokia som nästan inte väger någonting och som jag mer än gärna sitter och pillar på så fort jag får tillfälle. Jag var utan mobil i ett par dagar medan mitt kontantkort gjordes om till abonnemang, och då insåg hur beroende jag verkligen är av min telefon. Så nu har jag faktiskt lite mobiltid att ta igen! :-)

I förrgår var det vårmarknad i Sundbyberg. Vi blev ett helt litet gäng som traskade omkring bland stånden och slutligen hamnade på Greens bar tillsammans med mamma, Gun och Marianne. Jag köpte mig även en otroligt fin väska och fick ett par jättesöta matchande skor av Ron. Känner mig som en blandning av Betty Boop och Miss Li i dem :-)

Igår var jag och Ron hemma hos en jobbarkompis till honom som bor i Nynäshamn. Det tog evigheter att åka dit, men vi hade en trevlig kväll. Efter lite vin och tacos gick vi till en bar som låg i närheten. Det var helt folktomt och när jag beställde en frozen strawberry daquiry (som det för övrigt stod på menyn att de hade) så hällde bartendern upp vaniljvodka och ananaslikör och frågade om jag ville att han skulle toppa upp med sprite eller apelsinjuice. Jag försökte påpeka att det ska vara rom och jordgubbar i, men han hävdade bestämt att en strawberry daquiry är en blandning av två olika drinkar och att han hade gjort den precis som man ska. Haha!

Idag gick vi runt i Vällingby centrum några timmar och sedan åkte vi till Kaanan. Vi hade med oss en engångsgrill och satte oss på en liten klippa precis vid vattnet där vi solade och grillade. Jag har jobbat mycket och haft fullt upp på sistone, så vi har knappt haft någon tid för varandra, så det var en väldigt mysig och välbehövlig eftermiddag/kväll.

Spränga i Sundsvall

Har tillbringat några dagar i Sundsvalls skogar där jag tillsammans med erfaren SGU-personal utfört seismiska mätningar. Bilder och kanske en mer detaljerad beskrivning kommer senare, men kortfattat så sprängde vi i marken för att undersöka jordlager och ta reda på djupet till berg och grundvatten. Det var ett par intensiva dagar, men det var roligt och jag är jätteglad att jag fick vara med!

Härlig helg!

Vilken härlig helg det har varit!

I fredags var vi hemma hos Fredrika och spelade spel, hoppade studsmatta, lekte psykologen och hade helt enkelt en väldigt trevlig kväll.

På lördagen åkte Ron och jag till Hässelby och låg och solade på en klippa en stund mitt på dagen. På kvällen var det 25-årsfest hos Joel - kände knappt en människa där men det var kul ändå. När vi var på väg hem fick vi för oss att vi skulle möta upp Hanna, Rickard, Rickie och Carro och gå till Fasching. Vi dansade till två på natten och avslutade med hutlöst dyr nattmat på ett litet hak i närheten.

Söndagen ägnades mest åt att sola och njuta av det fina vädret. Tänk om det kunde vara sånt väder hela sommaren!

Igår hade vi konsert med kören. 800 vitklädda människor sjöng för full hals och stämningen var på topp i Filadelfiakyrkan.

Nu står mina fullpackade väskor och väntar på mig. Jag ska åka upp till Sundsvall och göra geofysiska mätningar. Det blir nog kul :-)

Valborg

Har haft en trevlig Valborg. Jag, Ron, Verra och Lina trotsade regnet som hängde i luften och satte oss på berget i Tornparken med två engångsgrillar och god mat. Vi klarade oss undan regnet med undantag för några enstaka droppar. När vi ätit gick vi hem till mig och spelade lite spel, och när Verra var tvungen att åka och jobba blandade jag, Ron och Lina några drinkar och spelade Chicago.

En väldigt trevlig kväll, och väldigt trevligt att vara ledig några dagar nu!

Och om allt går som det ska så är jag snart sambo och Rissne-bo! :-) Nu håller vi tummarna kära vänner!

RSS 2.0