Barcelona

Önskar att jag hade fått följa med.

Praktik

Nu har praktiken börjat. Går upp halv sex på morgnarna, pendlar till Uppsala och är hemma vid sex på eftermiddagen igen. Utan lön. Haha :-) Men jag är nöjd med mitt praktikval. De verkar ha en del planer för mig där på SGU och jag får troligtvis sommarjobba där sen. Dessutom verkar alla trevliga, och jag får mig en mysig promenad genom Uppsala varje dag. Tåget är rätt behagligt också, men får inte glömma mp3-spelaren imorgon! Idag fick jag sitta och lyssna på två småtjejer som satt och pratade om att den ena tjejen hade köpt världens finaste skor och en "cp-snygg klänning".

Imorgon efter praktiken ska jag direkt till Carshälls Gård och jobba till ca 03. Dags att sova nu tror jag! :-)

Börjar tappa hoppet

Att det ska vara så svårt att hitta en lägenhet! Jag är trött på att bli besviken gång efter gång - i fortsättningen ska jag verkligen försöka att inte ha några förhoppningar i förväg! Men hur lätt är det liksom?

På Björnsbytare hade jag av misstag markerat att jag var intresserad av att bo i Vittangi/Karesuando i Norrbotten. Kanske ska överväga det på riktigt, där är det nog lättare att hitta en lägenhet.

Suck!

Engla

Hur kan en människa helt brutalt döda en liten 10-årig flicka? Jag förstår det bara inte! Det som hänt är så ofattbart, hemskt och sorgligt.

Jag tänker på lilla Engla som hade hela livet framför sig och på hennes stackars mamma vars liv nu har tappat all mening. En familj som aldrig någonsin kommer att bli densamma igen för att Engla råkade befinna sig på samma plats som en kallblodig mördare.

Jag läste att det var första gången Engla fick cykla hem själv, och jag kan tänka mig att hennes mamma kände en viss oro - men som hon säkert intalade sig själv var helt obefogad. Tänk om hon hade kunnat ana. Tänk om hon bara varit lite mer orolig och bestämt sig för att komma och möta Engla på vägen. Och tänk vad de tankarna måste snurra i hennes huvud just nu. Usch, det är så hemskt!

Igår på kören avslutade vi med att sjunga "Umbrella" i balladversion, jättelungt och fint, och sen hade vi en tyst minut. Det var så vackert, men så himla sorgligt. Halva kören stod och grät medan vi sjöng.

Jag hoppas verkligen att den här 42-åringen får ett straff som han förtjänar! Att han är sjuk råder det väl ingen tvekan om, men om han döms till rättpsykiatrisk vård hoppas jag att han inte bedöms som frisk om några år och släpps ut igen, utan att han då får ett långt och kännbart fängelsestraff - helst i någon liten kall betonghåla under marken.

Kemi är kul!

Igår var vi på studiebesök på ITM (Institutionen för tillämpad miljövetenskap) vid Stockholms Universitet. Först var det en kille som föreläste om olika miljöföroreningar och efter lunch fick vi gå en rundvandring på deras labb. Det var jätteintressant, och i kombination med måndagens vattenkemilektion i skolan då vi gjorde en labb som jag tyckte jag var rolig att göra, så har jag kommit på att kemi är ett väligt roligt och intressant ämne. Lite synd att jag kom på det nu när vi bara har en lektion kvar av kursen.

Igår kväll träffade jag pappa. Jag fick en matberedare i försenad födelsedagspresent, så nu kan jag göra nästan vilken mat som helst - nu har jag ju både elvisp, mixer och matberedare (behöver bara skaffa mig lite matlagningskunskaper också). Vi åt jättegod middag på en mysig libanesisk restaurang och pratade lite om saker som jag tyckte kändes viktigt att prata om. Sen åkte vi runt i Duvbo och kollade lite drömmande på alla stora lyxvillor som finns där. Det var en trevlig kväll!

Nu ska jag sätta mig och plugga - har tenta i vattenkemi nästa vecka. Boken är svår och jobbig att läsa, men det blev en liten smula lättare sedan jag kom på att det iaf är ett intressant ämne! :-)

12 pers på 28 kvadrat?

Ja med lite vilja så går det faktiskt!

I lördags firade jag min födelsedag lite i efterskott. Vi tryckte in mitt soffbord i förrådet och tog hit Rons matbord som vi ställde upp bredvid mitt så att det blev ett långbord. Ett ganska kort långbord, men alla fick plats. Verra hjälpte mig att baka några pajer, så det blev en enklare middag och en väldigt trevlig kväll med lite spel och mycket prat.

Jag kom och tänka på en låt som Verra missuppfattade på ett väldigt roligt sätt när vi var små. I Robyns "electric" sjunger hon "blood boils without fire, day come, day go, without your desire". Verra trodde att hon sjöng "bad boys without fire, they come, they go, without your desire". Haha! Jag tycker det är jätteroligt, det funkar ju att sjunga så också. Det blir ju en riktig mening liksom, och det låter faktiskt väldigt lika! :-)

Besviken

Vi hade en helt perfekt lägenhet på gång, en jättestor trea i centrala Sundbyberg. Men nu har några puckon erbjudit sig att köpa hans "garderob för hundratusen i inventarieersättning". Mm, det låter ju fint. Önskar jag hade möjlighet att erbjuda en ännu större summa, vill verkligen ha den lägenheten! Försökte att inte gå och hoppas för mycket för att slippa bli besviken, men jag lyckades inget vidare med det. Att det ska vara så himla svårt att byta till sig nånting i Sundbyberg?!

Fast iofs, om det bara är hans garderob de vill ha kan de väl ta den och så kan vi få byta vår lägenhet mot hans...

Födelsedag

Igår fyllde jag år. Firade med släkten i lördags. Mamma bjöd på middag hemma hos sig och sen gick vi hit och åt tårta. Det var en väldigt trevlig dag och jag fick en skrivare precis som jag önskat mig.

Igår var vi och kollade på en lägenhet här i Sundbyberg, och sen kom han som bodde där hit och tittade. Han var intresserad av ett byte och jag hoppas verkligen att han inte hittar något annat som han hellre vill ha. En trea på 92 kvadrat tvärs över gatan från där Verra bor. Hoppas hoppas hoppas!

Sen bjöd Ron mig på middag på kinarestaurang. Jättegott och mysigt! Jag gick förbi mamma en sväng också för hon hade köpt en present åt mig - fick en mixer, så nu har jag snart alla köksredskap man behöver :-)

På kvällen kom han som bor i lägenheten i Enskede hit och tittade, och han verkade också intresserad. Och ikväll ska vi visa den för ett par som har en stor och ganska billig fyra i Ör. De har köpt hus men behöver en lägenhet åt sin son. Det känns som att det börjar röra lite på sig nu och det känns jättebra! Det är bara fortsätta hålla tummarna!

RSS 2.0