Ortoceratitkalksten

I söndags var vi bjudna på middag hem till Lena. Åt någon slags fransk omelett som jag inte minns namnet på, men det var väldigt gott iaf! Och Albin och Astrid var lika söta som vanligt.

Jag ska sjunga solo på vår konsert med kören. Vi brukar ha några låtar med solister, två på varje låt (en vers var), och de som vill sjunga får skriva upp sig på en lista. Gången innan blev jag utlottad till reserv på "Survivor", men jag tog det inte på så stort allvar eftersom det är ganska liten chans att reserverna får sjunga. Men så igår kom hon som skulle sjunga andra versen fram till mig och frågade om jag ville sjunga den istället för hon hade svårt att lära sig texten, och det ville jag såklart! :o)

Idag hade vi stenförhör på naturmiljön, tror det gick ganska bra. Förstår inte riktigt poängen med att kunna namnet på 36 olika bergarter och mineraler, men är lite nöjd över att jag har lärt mig säga ortoceratitkalksten utan att behöva stanna upp mellan varje stavelse ;o)

Ortoceratitkalksten
Ortoceratitkalksten

Efter skolan hämtade jag Bella på dagis och satt barnvakt åt henne några timmar, kom nyss hem.

Ska städa nu och kanske plugga lite om jag hinner, sen ska jag hem till mamma och fylla i visumpapper till Indien :o)

Sjuk

Veckan har varit ganska lugn, hade bara två lektioner i skolan.

Har träffat Aline. Vi åt lunch på Subway och sen fönstershoppade vi i Solna centrum. Var jättelängesen jag träffade henne, så det var roligt att ses.

I onsdags kom mamma hit och hade med sig vegetarisk lasange och ciabattabröd som vi åt till lunch/middag, sen tog vi en promenad. Tror hon smittade mig också, hon har precis varit sjuk och idag har jag legat och känt mig dålig hela dagen. Skulle ha jobbat på Carlshälls Gård, men stannade hemma istället. Har mest bara sovit och kollat på film.

Igår drack jag lite drinkar hemma hos mig med Ron och Robin, sen åkte vi in till biljardpalatset där vi mötte upp Gabbe och Karin m.fl. för att fira att de ska bli föräldrar. Vi gick vidare till nån liten pub i närheten, och då kom Lina dit också. Hade väldigt trevligt, även om jag mot slutet av kvällen började känna mig dålig.

Har köpt vinterskor också. Har inte helt bestämt mig än för om jag tycker de är fina, men jag tror att jag kommer behålla dem - om inte annat för att det vore så skönt att ha det avklarat!

Tänkte avsluta med ett lite roligt missförstånd: Häromdagen satt jag och Ron i hans bil och pratade. Han hade händerna på rattmuffen som han nyligen köpt till sin ratt, och han är ganska stolt över allt som har med hans bil att göra. Rons mamma har en hund som heter Chen, och Ron hade varit hemma hos sina föräldrar tidigare på dagen. Han skulle berätta nånting angående det, och sa "Chen är jättemysig", varpå jag tog av mig ena vanten och började ta på hans ratt. Han tittade lite frågande på mig och undrade vad jag höll på med. Jag i min tur undrade vad han menade - jag trodde nämligen att han hade sagt "Känn, den är jättemysig" och syftat på rattmuffen. Det var ganska lustigt :o)

Ramla på trottoarkant

Har precis kommit hem efter ett pass på Carlshälls gård. Det var bröllop idag, bara 31 gäster så det var ganska lungt och skönt hela kvällen. Det jobbigaste med att jobba sent på lördagar är nästan när man ska hem (om man inte åker taxi). Det är extremt irriterande med alla fulla dräggiga människor på tunnelbanan när man själv är spiknykter, trött och bara vill hem och sova. Nu ska jag iaf snart gå och lägga mig, men måste nog läsa lite först - har kommit till slutet av min bok och det börjar bli väldigt spännande!

I onsdags träffade jag Moa. Hade inte träffat henne på ca 10 månader, alldeles för lång tid! Var iaf jätteroligt att ses! Vi satt hemma hos mig och pratade och sen åt vi middag på kinarestaurangen. Och jag åt kyckling! Egentligen åt jag nog mest grönsaker, petade bort det mesta av kycklingen. Men det var iaf första gången jag beställde en kycklingrätt sedan 1997 (är man fattig student får man helt enkelt ta det som är billigast på menyn :o)).

Igår flyttade Verra till sin nya lägenhet, eller påbörjade flytten åtminstone. Var uppe en sväng hos henne för att se hur det såg ut - tror det kommer bli jättemysigt där när hon fått iordning!

Idag när jag skulle gå till tunnelbanan snubblade jag på trottoarkanten och ramlade. Det var pinsamt. Och sen fick jag världens skrattattack, vilket var ännu mer pinsamt eftersom folk som såg mig såg ut att tro att det var något fel på mig eftersom jag gick och skrattade helt hysteriskt för mig själv. När jag insåg hur dum jag måste se ut började jag skratta ännu mer. Var till slut tvungen att ringa till Ron för att det skulle se ut som om jag skrattade åt något han sa istället. Nu i efterhand tycker jag iaf att hela grejen var ganska rolig :o)

Nyduschad

Har precis tagit en välbehövlig dusch efter dagens besök på två bondgårdar och en grisfarm. Doftade inte precis rosor.

Det var dock en trevlig dag. Först fick vi besöka en ekologisk bondgård och klappa söta kalvar, sedan åkte vi till en gård med konventionellt jordbruk där vi även tog en liten lunchpaus. På eftermiddagen åkte vi till en grisfarm. Det var intressant och vi fick ta på oss lustiga dräkter för att inte sprida några eventuella smittor. Det fanns även jättesöta grisbebisar som vi fick hålla i. Dock tyckte jag synd om grisarna som enligt min mening bodde alldeles för trångt, och jag är just nu väldigt nöjd med att vara vegetarian.

Lördagens fest hemma hos Mattias var lyckad. Vi drack drinkar till efter midnatt och dagen därpå sov vi till fyra på eftermiddagen. Skönt att få sova ut för en gångs skull (även om det kanske är lite överdrivet att sova ända till fyra)!

Slutligen vill jag skryta lite och meddela att jag fick VG på mattetentan, 26 poäng av 27 :o) Tack för hjälpen Verra!

Dräkter
Tjusiga dräkter. men inte skyddade de från grisdoften inte...

Kulting
Kultingarna var söta!

Ärtor i bomull och kemikalier

Nu sitter jag hemma hos Mattias och Linda och är barnvakt åt lilla Astrid som ligger och sover här bredvid mig. Hon är så himla söt!

Har varit en ganska skön vecka efter tisdagens otäcka kryobehandling.

Vi har inte haft så många lektioner i skolan, och de vi har haft har varit roliga. Vi har studerat plankton i mikroskop och påbörjat ett odlingsförsök där vi odlade ärtor i bomull med olika kemikalietillsatser i.

Igår var vi lediga. Tillbringade större delen av dagen med Verra. Vi tog oss in till Kungsträdgården och promenerade i hagelregnet för att se på alla människor som var där för att protestera mot gatuvåldet. Tycker det är lite fascinerande när så många människor samlas för en och samma sak. Dock hade de missbedömt antalet människor lite och snålat på ljudanläggningen - det hördes ingenting av vad de sa uppe på scenen.

På kvällen åt vi god mat och bakade äppelpaj som vi åt framför idol.

Ikväll efter att Mattias och Linda kommit hem kommer resten av släkten hit och så ska vi dricka drinkar och äta lite gott för att fira Mattias födelsedag. Blir säkert trevligt!

Kryobehandling

Kom nyligen hem från KS där jag gjort en s.k. kryobehandling mot cellförändringar. Tänker inte gå in på några detaljer här, men det var inte precis det roligaste jag varit med om.

Kände mig jättetrött när jag kom hem, så jag har legat och vilat en stund. Nu ska jag snart sätta igång och städa lite här hemma. Elin och Millan kommer hit sen, ska bli roligt att träffa dem!

I övrigt undrar jag hur man får läsare till sin blogg? Och hur man får eventuella läsare att skriva kommentarer?

Middag på Patricia och dammsugsbyte

Igår var jag på Ikea med Ron och mamma. Skulle köpa en skohylla som jag kollat på ett tag, men de hade den inte inne. Det var tredje gången jag tänkt köpa den, så jag blev lite småirriterad. Men förhoppningsvis får de in fler nästa vecka och jag köpte en annan hylla istället som jag ska ha mina skolböcker i, så jag blev nöjd ändå.

På eftermiddagen var det fest hos Teresia som hade fyllt år. Vi drack bål och åt chips och hade trevligt, sedan åkte vi in till Patricia för att äta middag. Åt jättegod fajitas och fick ont i magen. Vi dansade en stund till blandad schlagermusik och sen åkte jag, Verra och Ron hem. Kom i säng redan vid kvart över tolv, jätteskönt.

Idag var jag och Ron på Rusta och lämnade tillbaka min odugliga dammsugare. Ville byta till en bättre men garantin gällde bara för samma, så vi får väl se hur länge den här dammsugaren håller.

Nu på kvällen har vi tittat på Heroes och jag har pluggat lite matte, har tenta imorgon.

Och nu sitter Ron i soffan och sjunger "I feel a little bit lonely here", så det är nog bäst att jag slutar skriva och återgår till honom :o)

Ja. Ja? Ja. Vadå ja?

Idag har jag mest bara pluggat. Gjorde klart hemtentan imorse, sen var jag hos Verra och pluggade matte (och spelade tv-spel) och på eftermiddagen/kvällen har jag skrivit ett PM som ska vara klart imorgon.

Har även varit ute och åkt i Rons bil. Han fick en bil av Hasse igår, en gammal men fin Volvo som han är väldigt stolt över. Vi åkte en sväng till Hässelby och stod en stund vid vattnet, sen åkte vi hem och åt kladdkaka och tittade på Heroes.

Ron ligger här bakom mig och sover, tror jag ska ta och göra honom sällskap - ögonlocken börjar bli väldigt tunga nu.

Dagens (troligtvis veckans) minst intelligenta konversation:

Ron: Glass?? Men det är ju kallt!
Jag: Ja.
Ron: Ja?
Jag: Ja.
Ron: Vadå ja? Varför säger du bara ja?
Jag: Men glass är ju kallt.

Kanske inte lika roligt såhär i efterhand, men jag tyckte iaf att det var ganska lustigt :o)

Grattis älskling!

Ron klarade uppköringen! Och jag är jättestolt över honom!

Ville bara skriva det :o) Nu ska jag fortsätta med min hemtenta och sen ska jag ut i solen och promenera med Rickard.

Billiga strumpor och första tentan

I helgen var jag och Ron hemma hos pappa och Ingrid. Anna fyllde år så vi hade med oss en liten present till henne och hon hade köpt en tårta till oss (egentligen hade hon nog köpt den åt sina kompisar, men jag var hur som helst glad över att det stod en halv gräddtårta i kylen som jag fick äta av).

På lördagkvällen var jag, Ron, pappa och Ingrid nere på puben och åt god mat. Sen gick vi hem och spenderade resten av kvällen på Annas rum där vi tävlade mot varandra i Guitar Hero.

På söndagen var det mickelsmäss - den stora dagen då lilla Örsundsbro blir överbefolkat av människor från angränsade orter som alla vill köpa billiga strumpor, handgjorda smycken, t-shirts med halvtöntiga tryck på och annat trams. Men det var fint väder och vi hade trevligt - jag köpte t.o.m. billiga strumpor.

I måndags och tisdags pluggade jag mest bara till tentan som vi hade idag - min första tenta! Eftersom vi är en liten pytteklass bestående av 10 personer, varav en var sjuk idag, kunde vi få resultatet på en gång. Jag fick VG, 58 av 64 poäng. Kan inte vara annat än nöjd.

Efter tentan åkte jag till mitt gamla jobb och hälsade på. Det var jätteroligt att träffa alla barn igen, de var så himla gulliga - alla flockades runt mig och ville kramas. Och de hade blivit så stora!

Vill avsluta det här inlägget med att gratulera Verra till lägenheten och önska Ron lycka till på uppkörningen imorgon!

RSS 2.0