Semestern kan börja!

Om några minuter är arbetsdagen slut. Då ska vi ha julklappsutdelning och dricka lite vin här på GWP och sedan bege oss till Rosendals Värdshus för att äta julbord. Inatt ska jag och Ron packa, äta nonstop och ladda ner musik, och 04.00 kommer taxin och kör oss till Arlanda. Om bara lite mer än ett dygn landar vi i Goa!


Små saker som gör en glad

Idag träffade jag Lina i fem minuter för att lämna tillbaks hennes skor. Trots att det var ett väldigt kort möte så var det kul att ses. Jag har knappt träffat någon kompis överhuvudtaget den senaste tiden i och med att jag bara har jobbat, då får man vara glad för det lilla :-)

I helgen var min största glädje när vi hade så lugnt mellan två sittningar på jobbet att vi kunde duka upp i lugn och ro - kanske har jag jobbat lite för mycket? :o)


Underbara rusningstrafik!

Imorse satt jag bredvid en tjej på tunnelbanan som verkligen måste ha vaknat på fel sida!


Hon satt och lyssnade på musik (i otäta hörlurar) och jag satt och läste metro. Det var mitt i rusningstrafiken och det var ganska mycket folk, och jag råkade nudda hennes kappa. Då drog hon demonstrativt bort armen och suckade irriterat, men jag tyckte att det verkade så märkligt att bli irriterad för det, så jag trodde inte riktigt att det var därför hon drog undan armen. Nästa gång jag råkade komma åt henne tog hon ut sina hörlurar och sa argt "kan du försöka att inte breda ut dig så mycket, du sitter och kommer åt mig hela tiden!". Jag blev lite smått chockad och sa att visst kunde jag göra det, men då kunde hon väl sänka sin musik lite så att jag slapp höra den? Nej, det tänkte hon verkligen inte göra, varpå jag sa att i så fall kunde jag tyvärr inte sluta breda ut mig heller.


Hon påpekade att jag minsann hade suttit och knuffat på henne hela tiden sedan jag satte mig ner, och jag förklarade för henne att jag faktiskt bara hade suttit och läst min tidning, och att hon nog inte borde åka kollektivt i rusningstrafik om hon inte klarar av att sitta bredvid andra personer. "Jag klarar av att sitta bredvid andra, men jag sitter inte såhär" sa hon och börja knuffa på mig med armbågen.


Jag ignorerade henne och fortsatte läsa metro, varpå hon tog fram sin Ipod och höjde till maxvolym. Då tog jag upp mina (täta) hörlurar ur väskan, kopplade in dem i telefonen och lyssnade på min egen musik istället, och sedan bredde jag ut mig lite extra :o) Hon var jättearg när hon gick av!


Sökes: Tid och pengar

Jag avskyr när jag inte har tid över till sådant som jag vill göra! Det är verkligen fullt upp nu, och de få dagar som inte är uppbokade måste jag vara kvar på praktiken sent för att jobba in den tiden som jag missar när jag är i Indien. Jag skulle vilja ha en vanlig ledig kväll utan att det var tusen saker jag var tvungen att göra. Jag vill titta på film och göra album och träffa mina vänner!

Nästan lika mycket avskyr jag att aldrig ha pengar! Jag är ingen materialist men det är jobbigt att alltid behöva vända på varenda krona. Det beror såklart på att jag har sparat till två Indienresor under tiden jag har pluggat, och det är absolut värt det, men jag ser fram emot att få ett heltidsjobb och börja tjäna pengar! Förstår dock inte hur jag ska kunna få ihop ca 30 000 på drygt ett år, men jag önskar verkligen att jag kan det. Jag och Ron har länge pratat om att resa runt i Asen och jag skulle så himla gärna vilja göra det samtidigt som Verra och Lina ska till Thailand, det hade varit så roligt att möta upp dem där!


Jag fick några timmars lugn och ro i morse när jag åkte ut till Tullgarns Slottsområde söder om Södertälje för ett litet studiebesök vid deras biologiska reningsdammar (det ingår i ett projekt jag ska göra i skolan). Jag tycker om att åka buss på landet. Folk är vänliga, busschauffören hälsar och det är trevligt att sitta och titta ut på naturen. Det var mysigt!


Utmattad efter helgen

Har tillbringat hela helgen på Carlshälls Gård. Mestadels har jag jobbat, vilket har varit roligt men intensivt, men har även varit där som gäst. Det var en mysig och trevlig kväll och det var jättekul att vi kunde hitta en dag då alla kunde.


Känner mig smått utmattad idag och undrar hur jag kommer må om en vecka - då kommer jag ha en ännu mer intensiv helg bakom mig och ska dessutom jobba måndag kväll. Men här på praktiken tar jag små pauser framför datorn och letar upp bilder och rolig fakta från Goa, och vips så har en till dag gått och snart är jag där på riktigt :-)


RSS 2.0