Resumé

Tid verkar vara en ständig bristvara i mitt liv. Kan det rentav vara så att klockan går fortare för mig än för andra? För ungefär trekvart sedan (enligt min tidsuppfattning) tänkte jag att jag snart ska gå och lägga mig. Då var klockan 22.00, nu är den 00.30... Jag tyckte att jag skrev i bloggen för någon dag sedan, men när jag ser efter har jag faktiskt inte skrivit på nästan en vecka.

Nåja, här kommer en liten resumé av de senaste dagarna.

I fredags firade jag och Ron 1,5 år tillsammans. Jag hade lovat att laga middag åt honom, och det blev ett himla projekt. Bestämde mig för att laga en köttgryta - inte det allra lättaste för någon som är extremt dålig på matlagning och som dessutom är vegetarian.

Redan på torsdag kväll stod jag i mammas kök och fick hjälp med att skära upp köttet och lägga det i en gryta med buljong. På fredagen hämtade jag grytan och gjorde klart den. Till förrätt blev det sallad med raita och sedan gjorde jag ett tjusigt glassarrangemang till efterrätt. Jag bjöd även på en god fördrink och hade gjort det mysigt i lägenheten med tända ljus och guldkonfetti (som nu ligger utspridd över halva lägenheten - hittade t.o.m. konfetti i micron!?)

Tro det eller ej, men jag gjorde succé och han sa att det var det godaste han ätit på länge! :o)

Senare kom Lina över och hjälpte oss att minska på barförrådet. Vi hade en trevlig kväll här hemma som slutade med att vi gick till Garbo där vi dansade och drack av vår medsmugglade vodka.

På lördagen mådde jag mindre bra, och inte blev det roligare av att jag skulle jobba. Men jag tog mig igenom dagen - tredje lördagen på rad - och nu ser jag fram emot oktoberlönen.

I söndags var jag och Verra och åt god mat på en indisk restaurang vid Mariatorget. Sedan åkte vi till Cirkus för att se på Jonas Gardell och jag måste medge att han faktiskt var väldigt rolig. Bl.a. hävdade han att kvinnor inte behöver vara tillsammans med den de ska skaffa barn med - "Ni förväntar er att ni ska finna den perfekta älskaren, er bästa vän och en underbar pappa till era barn i en och samma man... Men ni måste lära er att män är inga kinderägg!" :o) Hade en väldigt trevlig kväll, tack Verra!

Måndagen präglades av plugg hemma, lektion i skolan, promenad med mamma och mera plugg hemma. Pratade även länge med Angelica - allt kommer ordna sig gumman! *Kramar*

Slutligen vill jag meddela att jag har tagit ett steg närmare vuxenvärlden och tagit ut min älskade tungpiercing. Känner mig väldigt mogen nu.

Det här inlägget tog ungefär fem minuter att skriva, men jag började skriva för 25 minuter sedan... Hmm. Får det inte att gå ihop.

Redovisning och citat

Idag har vi redovisat vårt projektarbete. Vi fick VG på det, så nu återstår bara att skriva bra på hemtentan så ska det nog kunna bli ett VG på hela kursen :-)

Läste ett kul citat nånstans: "Saying 'I'm sorry' is the same as saying 'I apologize'. Except at a funeral"

En aktiv dag

Har varit ledig idag, jätteskönt. Började dagen med att gå till simhallen, tyckte det var dags att återuppta det (har årskort där, men har inte simmat på ett antal månader). Solade lite också och försökte låtsas att jag var på en solig strand nånstans i Medelhavet. Tyvärr hade inte solariet riktigt samma rogivande effekt som en medelhavsö, men det var ganska skönt ändå.

Under dagen invigde jag min elektronbricka till vårt nya bokningssystem i tvättstugan och körde ett par maskiner, så nu har jag rena kläder och allt.

Har även hunnit städa lite här hemma - dammat och torkat golvet samt plockat undan alla smågrejer som låg framme. Har varit riktigt på allerten idag!

På eftermiddagen hade jag sånglektion med Cecilia som försökte lära mig waila. Det var svårt. Men vi fick iaf till ett bra komp till min låt.

Efter sången åkte jag hem till Lina där det bjöds på kakor, tårta och popcorn. Verra och Teresia var också där och vi hade en trevlig kväll framför Idol och House.

Nu är det dags att diska och sen kan det nog vara läge att gå och lägga sig.

Studiebesök hos Ragn-Sells

Idag var vi på studiebesök hos Ragn-Sells i Bro. Först fick vi lyssna på en vattenexpert som berättade om vattenhanteringen på Högbytorp (en stor kretsloppsanläggning), vilket var lite intressant men inte helt och fullt begripligt (åtminstone inte för mig som inte är så himla haj på alla olika miljöbegrepp än). Sen fick vi åka runt med buss på området och titta på olika deponier och lära oss mer om avfallshantering. Det var lite småkul - om inte annat så var det skönt med en kort dag. Vi var klara vid 12-tiden och då träffade jag pappa och käkade lunch med honom.

Var hemma vid 13.30 och tanken var då att jag skulle plugga lite, tänkte bara sätta mig vid datorn "en liten stund" först. Det var snart två timmar sedan...

Antar att det är dags att sätta igång nu.

Mitt första inlägg

En blogg ska man tydligen ha. Det har jag hört och läst, och man vill ju inte vara sämre än andra! Så nu ska jag ge det ett försök så får vi se hur länge det håller i sig. Det borde inte vara några problem med tanke på att jag liksom nästan magnetiskt dras till datorn när den är påslagen, och dessutom har en tendens att bli smått beroende av alla dessa olika sidor som finns för att man ska kunna kommunicera med omvärlden. Icq, msn, lunarstorm, playahead... Har gått igenom dem allihop. Nu är jag fast i facebook, och med stor sannolikhet kommer även denna blogg snart att ha mig i sina klor.

Är dock inte hundra på om jag fattar poängen med att ha en blogg (de jag känner vet vad jag pysslar med ändå, och de jag inte känner kan väl knappast blir roade av att läsa om vad jag har för mig på dagarna?), men å andra sidan behöver det kanske inte finnas en mening med allt man gör.

Jag vet inte riktigt hur den här sidan fungerar, men jag provar mig fram så kommer jag nog snart att vara en fullfjädrad bloggare! :o)


RSS 2.0